algo de nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
14°

El Teatre Principal mostra les entranyes

Més de cent convidats encetaren ahir les visites teatralitzades del reformat espai escènic de Ciutat

75848
Més de cent convidats assistiren ahir a la primera visita guiada treatralitzada del Principal. Fotos: J. TORRES.
Conjugar l'element teatral i musical amb l'arquitectònic. Aquest és l'objectiu de les visites guiades i trealitzades que a partir d'ahir i fins el 20 de maig es realitzaran els caps de setmana al Teatre Principal. Unes jornades que pretenen donar a conèixer l'emblemàtic espai escènic que fa sis anys tancà les seves portes i que ara torna a presentar-se en societat amb una imatge «renovada». Actors verterans i novells, directors, amics del Teatre, extreballadors i fins i tot veïns foren els primers convidats ahir capvespre a realitzar la visita a unes instal·lacions que tenen més de tres-cents anys d'història. Els texts i els records de Villalonga, Llorenç Moyà i Miquel Àngel Riera serviren de guia per mostrar l'espai «a través de la veu i la paraula». Així ho explicà el director escènic de l'espectacle, Carles Pujols, qui matisà que havia intentat «defugir de la comèdia per la comèdia, i donar al Teatre Principal el tractament seriós que es mereix».

La consellera insular de Cultura, Dolça Mulet, donà la benvinguda als primers visitants i a continuació l'actor Antoni de los Àngeles féu un breu repàs de la història del teatre des del 1667 quan s'inaugurà amb el nom de Casa de les Comèdies fins a 1857, quan tornà a ser reobert com a Teatre de la Princesa o el 1868 quan prengué el nom defintiu, Teatre Principal. Durant el recorregut, que durà més d'una hora, els convidats es mostraven sorpresos pels canvis que s'han realitzat i alguns aprofitaren la visita per immortalitzar el record del teatre amb la seva càmera digital. Entre ells, moltes cares conegudes, com Catalina Valls, Xisco Aguiló, Joan Lacomba, Joan Bibiloni, Marta Barceló de la companyia En Blanc; Serafí Guiscafré; Maruja Alfaro o Paquita Bover.

El Consell de Mallorca vol ara que siguin els ciutadans els que visitin l'espai escènic, «que tothom pugui veure el que s'ha fet», explicà Dolça Mulet. Uns mims acompanyaren els primers visitants per les entranyes del Teatre des de l'espai de tertúlies, que va desaparèixer el 32 i que ara s'ha recuperat, fins a l'amfiteatre o la platea on el grup de teatre de Ses Judites representaren un esquetx d'un text de Miquel Àngel Riera. La visita finalitzà amb un petit refrigeri on els convidats intercanviaren opinions sobre un espai que ara comença una nova vida.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.