algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

La nau 'Soyuz', amb un turista espacial a bord, torna a la Terra

El cosmonauta rus Mikhail Tyurin i l'astronauta EUA d'origen espanyol Miguel López Alegría arribaren ahir a la Terra al costat del multimilionari Charles Simonyi, el seu company de tripulació en els darrers dies de la seva estada de set mesos a l'Estació Espacial Internacional.

La nau Soyuz TMA-9, que transportava els tres tripulants, es va separar de l'estació orbital a l'hora prevista, les 13.11 de Moscou. La Soyuz va encendre els motors i se'n va allunyar, segons el portaveu del control rus de la missió, Valery Lyndin.

El retorn va durar més de tres hores i va culminar amb un aterratge a les estepes de Kazakhstan. Entre les tasques finals que els tripulants varen fer hi ha el trasllat de contenidors amb experiments biològics des de diversos refrigeradors de l'estació fins a la Soyuz.

Abans d'emprendre el retorn, els tripulants verificaren les escotilles de la nau, es posaren els vestits espacials i es ficaren a la càpsula que els havia de portar a la Terra, després de separar-se de les altres dues seccions de la nau.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.