algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 20°
26°

L'homenatge de Joan Costa a Eak Tai Ahn ja està fet malbé

Hi ha brutor, no hi ha aigua i ja manquen lletres

Tot just avui fa dues setmanes de la pomposa inauguració de Les ombres del so, l'escultura que Joan Costa ha fet per tal de commemorar el centenari del naixement del músic coreà que fou titular de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears. Per celebrar l'esdeveniment, a més d'una nodrida representació de les institucions illenques (la batlessa de Palma, Catalina Cirer, o el conseller de Cultura, Francesc Fiol) a l'acte hi assistiren l'ambaixador de Corea a Espanya, Chun Seun Lee, i altres personalitats del país natal del compositor.

L'aspecte que oferia aleshores l'escultura, tot i la tempesta d'estiu que va caure a sobre i de les petites dificultats que sorgiren durant el muntatge, és molt llunyana de la imatge deplorable d'ahir, en què no hi havia aigua a l'estany que l'escultor pollencí va idear, sinó algunes llosques de cigar, fulles i pols i on era ben a la vista que s'havien arrabassat fins a dues lletres del nom del compositor de l'himne coreà.

L'Ajuntament de Palma i l'Oficina de Turisme de Gyeonggy (Corea) varen convocar un concurs públic per fer aquest projecte urbà, al qual també es presentaren Jaume Canet i Antoni Ferragut. El Govern de Gyeonggy ha destinat al projecte més de 238.000 euros.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.