muy nuboso
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
22°

Unes 50 obres es presenten a la segona edició dels Premis Mallorca

Es tracta dels guardons literaris més ben dotats en llengua catalana

Dia 30 de maig acabava el termini per presentar obres a la segona edició dels Premis Mallorca de Literatura, els més ben dotats en llengua catalana, instituïts pel Consell de Mallorca.

Segons ha pogut saber aquest diari, han estat una cinquantena les obres presentades en aquesta edició, tot i que els números encara no estan tancats perquè s'ha de comprovar que els candidats compleixin tots els requisits establerts en unes bases que s'aprovaren el passat mes d'abril. Per tant, la xifra pot variar, però no gaire.

En la seva primera edició es presentaren un total de 105 obres, de les quals 55 eren poètiques i cinquanta narratives. Cal recordar que en l'apartat de poesia va resultar guanyador l'eivissenc Manel Marí, amb el volum No pas jo. L'apartat de narrativa es va declarar desert per un jurat format per Josep Antoni Grimalt, Guillem Frontera, Biel Mesquida, Antònia Vicens i Rosa Planas.

Els membres del jurat, que no es podran presentar durant cinc anys a les convocatòria, ja han sortit publicats al BOIB. Quant a poesia emetran el veredicte l'eivissenc Emmanuel David García Marí, Gabriel de la Santíssima Trinitat Sampol (vicepresident de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana a Balears), Rafel Bordoy, que acaba de presentar Entre el foc i la cendra, poemari de Cèlia Viñas; la poetessa sollerica Antònia Arbona i José Carlos Llop Carratalà, més conegut per les seves novel·les que no pas per la seva poètica. Quelcom a remarcar és que tots els membres d'aquest jurat provenen de l'àmbit illenc, extrem que no succeeix en l'àmbit de la narrativa.

De fet, els membres dels jurat que debatran les novel·les són els escriptors Vicenç Villatoro (que fou director general de Cultura de la Generalitat amb un dels governs de Jordi Pujol); l'alcoiana Isabel-Clara Simó, l'alacantí Josep Francesc Mira i els mallorquins Carles Marín i Maria de la Pau Janer, guanyadora de l'últim premi Planeta amb l'obra Passions romanes.

Aquesta edició dels premis, que es varen presentar, per la presidenta del Consell, Maria Antònia Munar, a Andorra, s'han de fer públics tot coincidint amb la Diada de Mallorca, el 12 de setembre.

L'any passat s'hagueren de retardar un poc perquè el jurat de narrativa no podia emetre el seu veredicte.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.