cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
24°

El Museu d'Es Baluard supera pel juny la xifra de 600.000 visitants

La dada coincideix amb importants exposicions temporals a l'espai

Es Baluard, Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma ha superat aquest mes de juny la xifra de 600.000 visitants que han passat pel centre d'ençà de la seva inauguració, que es va produir el 31 de gener de 2004, fa poc més de dos anys.

Aquesta dada coincidiex amb la presentació d'importants exposicions temporals produïdes per Es Baluard. De fet, avui fa una setmana que es va inaugurar la instal·lació Jerusalem de l'artista Jaume Plensa, obra realitzada específicament per a l'Aljub, i que es podrà contemplar fins dia 15 d'octubre.

D'altra banda, Es Baluard ha anunciat que dia 6 de juliol inaugurarà una nova exposició titulada La paraula pintada. Escriptors-pintors. La mostra reunirà més de cent-cinquanta obres (pintures, dibuixos i gravats) de vint-i-tres escriptors europeus entre els quals destaquen figures com William Blake, Rafael Alberti, Herman Hesse, Federico García Lorca o Günter Grass, entre d'altres.

La realització d'aquest projecte ha estat possible gràcies a la col·laboració d'importants museus europeus que han acceptat deixar les seves obres, com el Musée Nacional d'Art Moderne Centre George Pompidou; el Musée d'Orsay; La Maison de Victor Hugo de París; la Fondazione Hermann Hesse de Montagnola (Suïsa); el Museu de la Literatura Adam Mickiewiz de Varsòvia; el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) i la Biblioteca Nacional de Madrid, entre d'altres. Aquesta exposició romandrà a l'espai expositiu d'Es Baluard fins dia 24 de setembre.

Quant a l'exposició de Jaume Plensa, ha aixecat molta d'expectativa amb una instal·lació on la poesia és molt present. L'artista català ha incrustat fragments deCàntic dels càntics a devuit enormes gongs de bronze que tenen com a missió que el visitant els toqui amb les macetes perquè l'espai s'ompli de so, de llum i de poesia. Així, el visitant també podrà sospesar el valor que tenen les paraules en la musicalitat, perquè depèn de les lletres impreses que el so dels gongs sigui un o un altre.

A partir de dia 16 de juny, i fins dia 30 de setembre, l'horari del museu farà horari d'estiu de dimarts a diumenge de les 10 a les 22 hores.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.