cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

La revetla de Sant Joan recupera la Nit de Foc en el parc de la Mar

L'espectacle de foc tornarà a celebrar-se pel suport de l'Obra

NURIA ABAD. Palma.
La festa que des de fa vint-i-cinc anys organitza la Federació d'Associacions de Veïns de Palma al parc de la Mar per donar la benvinguda al solstici d'estiu tornarà aquest 23 de juny a comptar amb la tradicional Nit de Foc, que durant anys va protagonitzar Iguana Teatre.

Des que Cort decidís el 2004 traslladar a la platja aquesta festivitat, la revetla del parc de la Mar va perdre l'ajut econòmic del Consistori per celebrar el correfoc que cada any reunia a l'emblemàtic espai de Ciutat milers d'assistents. El resultat va ser la desaparició d'aquest espectacle, que enguany tornarà a dur-se a terme gràcies a l'aportació de l'Obra Cultural Balear (OCB) i que comptarà amb els Dimonis d'Alaró, la Foktoria de Por i l'Amarranxa.

Aquesta iniciativa respon «a l'interès de l'OCB per recuperar i potenciar aquesta festa al seu tradicional escenari», va explicar ahir el vicepresident d'aquesta entitat, Tomeu Martí. Per a això, l'OCB ha reconvertit la seva Diada per la Llengua, «que se celebrava anualment el mes de maig, amb un caràcter reivindicatiu i festiu», al Correfoc per la Llengua i la Interculturalitat, nova denominació de la Nit de Foc.

La Nit de Sant Joan al parc de la Mar comptarà també amb activitats infantils, ballada popular -a càrrec d'Al-Mayurqa- i la música en directe de la formació xilena La Mano Ajena i de les locals La Gran Orquestra Republicana, Rock & Press i Tutu-pa. La Mano Ajena és una singular orquestra amb varietat de registres, entre els quals destaca la música klezmer o música tradicional jueva, encara que el seu so beu també de l'herència musical llatinoamericana, el jazz, el rock, el flamenc, l'ska i el punk.

Paral·lelament, l'Ajuntament de Palma traslladarà aquest any la seva Nit de Sant Joan de Ciutat Jardí a Can Pastilla, on actuaran Mojo Project i Carles Mestre & La Sinfónica de Gavà. Aquesta trobada també comptarà, com en les seves dues edicions anteriors, amb l'espectacle de foc Palmafoc.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.