algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 22°
29°

Un equip mèdic comença a separar unes siameses unides per l'abdomen

Les petites varen néixer fa 10 mesos a Los Angeles de pares hispans

Un equip de 80 metges va començar ahir a Los Angeles una operació quirúrgica de 24 hores amb la quals esperen separar les bessones Regina i Renata Salinas Fierros, que varen néixer unides per l'abdomen.

Les dues petites varen venir al món fa 10 mesos, el 2 d'agost de 2005, al centre mèdic USC del Comtat de Los Angeles, des d'on les traslladaren a l'Hospital Infantil de la mateixa ciutat. Les bessones gaudeixen de bona salut tot i el fet de compartir part de les costelles i els seus fetges, intestins, genitals, aparell urinari i pelvis.

Es tracta d'un cas rar de siameses que només es produeix en un de cada 2'5 milions de naixements, va informar a la premsa el doctor James E. Stein, el pediatre encarregat de coordinar l'operació.

Durant els darrers 40 anys, l'Hospital Infantil de Los Angeles ha separat cinc parells de bessones amb èxit en tres d'aquestes operacions. La darrera la realitzà Stein l'11 de setembre de 2003.

Els pares de les dues petites, Sonia Fierros, de 23 anys, i Federico Salinas, de 36, procedeixen de Juárez (Mèxic) i eren a Los Angeles per assistir a una celebració familiar quan descobriren que les seves futures filles estaven unides per l'abdomen, juntes en una prolongada abraçada. Ambdós decidiren quedar amb visat de turista a Los Angeles, ciutat on varen néixer les dues nines, amb l'esperança que hi poguessin rebre l'atenció adequada.

L'hospital no va precisar el preu d'aquesta operació, que podria durar més de vint-i-quatre hores a causa de la seva complexitat. El cost serà sufragat almanco en part pel Programa estatal de salut per a gent amb pocs recursos, Medi-Cal, i pels Serveis Infantils de Salut a Califòrnia. En sessions de cirurgia posteriors, l'equip mèdic s'encarregarà de reconstruir els òrgans de les petites i de tancar les parets que abans les unien. Segons els metges que les atenen, és el moment ideal per dur a terme aquesta operació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.