nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
15°

Mallorca Femstival, creativitat al servei del reciclatge de residus

El Consell aposta amb la iniciativa per la reutilització del fems

J.A. ORDINES.Palma.
El Consell de Mallorca presentà ahir la primera edició del Mallorca Femstival, que se celebrarà a Palma els dies 6, 7 i 8 d'octubre. La inciativa, promoguda pel Departament de Cooperació Local i de Cultura, neix amb l'objectiu de suscitar la reflexió i de fomentar la reutilització dels residus.

En la presentació hi varen intervenir Maria Antònia Munar, presidenta del Consell de Mallorca; Lluc Oliver, coordinador de «Mallorca recicla»; i Alberto Nanclares, membre de Basurama. Munar explicà que l'esdeveniment serà a Palma «perquè el Consell troba que és on fa més falta conscienciar la població sobre la necessitat del reciclatge».

Es tracta, en definitiva, de veure que els objectes quotidians poden tenir una segona vida abans de convertir-se en residus, i això s'ensenyarà des d'un punt de vista creatiu -veure la potencialitat artística d'aquest material-, i des d'una visió de respecte pel medi ambient.

Quant a aquest darrer vessant, s'aposta per una altra manera de veure el fems i per fomentar, en conseqüència, la reducció de la seva producció mitjançant una política mediambiental centrada a allargar, tant com resulti possible, la vida útil dels productes.

El caire lúdic l'aportaran les diferents activitats programades, que comparteixen un denominador comú: la reutilització dels residus d'una manera creativa. Un dels tallers prevists és Un Contenidor de creativitat, que consistirà a dipositar en un espai públic habilitat diferents classes de residus amb les quals els participants inscrits realitzaran les seves pròpies creacions. Una altra activitat serà Música Femstiva, és a dir, un concert protagonitzat per intèrprets que fabricaran els seus propis instruments a partir de material de rebuig.

Per a més informació sobre els diferents tallers preparats, es pot visitar la pàgina web següent: http://www.mallorcafemstival.net.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.