algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
13°

Joan Baez canta de dalt dels arbres

La cantant vol salvar un jardí comunitari de Los Angeles de la demolició

La cantant dels Estats Units de música folklòrica Joan Baez interpretà dimecres We Shall Overcome des del capcurucull d'un arbre a Los Angeles, en un intent per salvar de la demolició l'espai d'un jardí comunitari.

Baez, de 65 anys, coneguda perquè també ha alçat la seva veu en diferents campanyes pels drets civils i en contra de la guerra durant la dècada dels anys 60, s'uní a l'activista Julia Butterfly Hill, per instal·lar la seva residència en un arbre d'un jardí de fruiters i altres plantes de 5'7 hectàrees ubicat al desert, al sud de la ciutat de Los Angeles.

Baez es tornarà amb Hill per ocupar l'arbre. Ja a final de la dècada dels 90, passà dos anys asseguda damunt una sequoia com una manera de protestar per l'abandonament que pateixen els boscs mil·lenaris. A Hill la coneixen també com «la senyora de l'arbre», després de la lluita que va mantenir amb la companyia Pacific Lumber per salvar de la tala un exemplar que batià amb el nom de Moon (Lluna).

Del jardí en qüestió se'n cuiden gairebé 350 agricultors, molts dels quals són immigrants, que hi han plantat arbres fruiters i diferents espècies des de 1992.

«És una comunitat extraordinària de gent i aporta creativitat a aquesta part industrial de la ciutat, la qual cosa li confereix vida amb una gran profusió de formes», manifestà Baez a la premsa, després de cantar una estrofa de We Shall Overcome en espanyol.

Els agricultors pateixen l'amenaça d'una ordre de desnonament, després d'una batalla judicial per la possessió de la terra entre la localitat de Los Angeles i un inversor que desitja construir un magatzem a l'àrea esmentada. L'empresari n'ha proposat la venda per setze milions de dòlars, però ningú no ha pogut reunir tants doblers.

L'actriu Daryl Hannah, una reconeguda ecologista, s'ha unit a un petit grup que ha recaptat fons: «Hem aconseguit sis milions de dòlars, cosa que és increïble. Si tothom hi aportàs un dòlar, aquest lloc se salvaria», assegurà.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.