algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Cinc companyies teatrals illenques van a les mostres d'Igualada i Alcoi

Els muntatges es faran entre dijous i diumenge a la Península

Quatre companyies de teatre mallorquines participaran a la Fira de Teatre Infantil i Juvenil d'Igualada (Catalunya) entre els dies 25 i 28 de maig, i el grup teatral La Alegre Rebeldía ho farà dissabte a la Mostra de Teatre Valencià d'Alcoi. Així ho anuncià ahir Catalina Sureda, directora General de Cultura, la qual recordà que la participació a la Mostra d'Igualada sorgeix arran del conveni de col·laboració amb La Xarxa, emmarcat dins el «programa de projecció exterior de la cultura de les Balears».

Els muntatges escollits seran la producció L'Odissea del Teatre Municipal de Manacor, que es podrà veure a la Mostra dijous a les 19.30 hores. Artur i Merlí. Cròniques de Camelot serà la segona a exhibir-se, i ho farà al Teatre Munipal l'Ateneu divendres a les 17.30 hores. I dissabte actuaran les dues companyies que resten: la coproducció Tàbata Teatre i Teatre de La Sargantana, que presentaran a les 11.30 hores l'obra La fabulosa ciència del Dr. Grau i les bessones Grimm i Guillem Sansó, amb el muntatge Es jai de ses rondalles.

El director artístic de la Mostra d'Igualada, Agustí Coll, explicà durant la presentació que aquesta XVII edició de la fira acollirà un total de 60 espectacles, perquè enguany es viu una etapa «de transició» fruit de la unió entre les fires Rialles i La Xarxa. «Fer una sola mostra ha estat decisió de la Generalitat, que vol reestructurar una mica el sector», aclarí Coll després de posar de manifest que es presentaren un total de 190 propostes, de les quals n'escolliren 60.

Perla Riera, en representació de Tàbata Teatre i Teatre de La Sargantana, apuntà que La fabulosa ciència del Dr. Grau i les bessones Grimm és un muntatge «que pretén explicar alguns conceptes científics bàsics a través de l'adaptació de contes clàssics com La Caputxeta vermella o Els tres porquets». Lucca Bonadei, de la companyia Sa Xerxa, comentà que la producció Artur i Merlí. Cròniques de Camelot és la primera producció de la companyia, però des de la seva presentació «ha tingut una acollida molt bona per part del públic», a més d'endur-se el premi Guillem d'Efak. Per la seva banda, la companyia Guillem Sansó durà a Igualada Es jai de ses rondalles, un espectacle protagonitzat per reis, gegants, prínceps i dracs que combina música i teatre «per donar a conèixer les nostres cantarelles més populars».

Per altra banda, La Alegre Rebeldía exhibirà el seu espectacle de carrer a la Mostra de Teatre Valencià que es du a terme a Alcoi.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.