algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
20°

Acampallengua amb força

Els carrers d'Esporles s'ompliren amb motiu de la convocatòria de Joves de Mallorca

91684
Centenars de tendes de campanya acolliren els joves, que gaudeixen de dos dies d'esbarjo i conscienciació. | SERGE CASES.

J.A. ORDINES. Esporles.
. L'acte comptà amb les intervencions de Miquel Ensenyat, batle d'Esporles; Miquel Julià, director insular de Política Lingüística del Consell de Mallorca, i Esperança Mulet, portaveu dels Joves de Mallorca per la Llengua. Seguidament, es va despenjar una gran pancarta de l'Acampallengua al campanar de l'església. Per finalitzar l'acte, la coral d'Esporles oferí una actuació especial a la mateixa plaça.

Però el tragí al poble es va iniciar de bon matí. Des de les 10 començaren a arribar els primers joves ben carregats amb motxilles i tendes d'acampada per realitzar la inscripció. A les 11.30 hores, es dugué a terme una activitat infantil consistent en una competició de minibàsquet per a nins i nines de sis anys. Aquesta és una de les moltes activitats per a infants que l'Acampallengua ha programat.

El capvespre de dissabte fou ben intens pel que fa a les activitats. A partir de les quatre s'oferiren diverses activitats simultànies tant de caire esportiu (competicions de bàsquet o de futbol), solidari (jocs solidaris), infantils (contacontes), musicals (cantautors i mostra de música jove). També es dugueren a terme tallers de temàtica diversa, com per exemple el de danses del món, el d'artesania, el de teatre i un llarg etcètera. També a les quatre s'obrí l'Espai UIB, que enguany alterna conferències amb presentacions de llibres i que s'ha organitzat amb la col·laboració del Grup Blanquerna. L'espai UIB s'inaugurà amb una taula rodona sobre la repressió i violència contra els joves dels Països Catalans.

L'organització preveu que l'edició d'enguany superarà els assistents de la de l'any passat. Concretament, es calcula que el nombre de participants serà superior a 20.000 persones. El nombre d'acampats, però, és semblant al de l'edició anterior: unes 8.000 persones. La situació meteorològica també acompanya a l'afluència de públic. I és que l'Acampallengua, any rere any, supera el seu poder de convocatòria. En aquesta edició ha quedat palesa la força del moviment juvenil a favor de la llengua catalana. Hi han participat persones provinents de totes les Illes Balears i de Catalunya. Cal destacar també la gran participació de les entitats i associacions d'Esporles.

La vuitena edició de l'Acampallengua acabarà avui amb un bon grapat d'activitats. Dins de la programació d'avui destaca la presentació del llibre Viatge a Ítaca, a càrrec dels seus autors Oleguer Presas, jugador del Barça, i Roc Casagran. Aquest acte es preveu multitudinari a causa de l'eufòria blaugrana que s'està vivint actualment per la victòria del Barça a la Copa d'Europa. Així mateix, per avui s'ha programat la Festa Infantil amb l'actuació de Cucorba i Confetti, entre d'altres coses.

Si es vol més informació de les activitats d'avui es pot visitar la web de l'Acampallengua digital: www.acampallengua.cat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.