algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 13°
13°

L'assemblea de Joves per la Llengua vol la destitució de Miquel Melià

Va realitzar quinze reflexions sobre la situació de la normalització

«Opinam que la situació del català no és l'adequada». Així de concloent és el manifest que l'assemblea de Joves per la Llengua efectuà ahir a Esporles. En vista d'aquesta situació, varen fer fins a quinze precs tant a les administracions públiques com a la societat civil.

Una de les propostes més cridaneres per a les administracions públiques consisteix a demanar al conseller Fiol que destitueixi de manera immediata l'actual director general de Política Lingüística, Miquel Melià, «ja que en els 1.000 dies que du al capdavant de l'esmentada direcció general no ha fet res per a l'avanç de la llengua i, per tant, no és digne d'ocupar aquest càrrec».

Entre les altres peticions, s'hi troben reclamar que «IB3 ràdio i IB3 Televisió promoguin el coneixement i el desenvolupament de la llengua catalana, tal com obliga la Llei de Normalització Lingüística a l'article 28, i que la directora general d'IB3 utilitzi el català en les seves intervencions públiques». Així mateix, una de les consideracions que fan a tots els càrrecs públics és que parlin en català en totes les seves intervencions públiques; que totes les administracions assumeixin la Llei de Normalització Lingüística de 1986 i que el nou Estatut d'Autonomia reconegui l'obligatorietat del coneixement del català, «per igualar-lo així amb el castellà».

A la societat civil l'assemblea també li formula unes quantes demandes, com que el conjunt de la població utilitzi el català com a idioma normal de comunicació.

Un altre dels precs va en el sentit de demanar a «la població catalanoparlant que viu a les Illes Balears i Pitiüses que s'adreci a tothom, tengui l'origen que tengui, en la llengua pròpia de l'Arxipèlag. És l'única manera d'acostar el català a la gent nouvinguda i d'integrar-la totalment dins la nostra societat, sempre partint del reconeixement cap a les seves cultures».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.