muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
16°

La Casa Museu Llorenç Villalonga tanca les seves portes per ser rehabilitada

La Fundació preveu que les obres de condicionament finalitzin el març del 2007

97178
Una imatge d'arxiu del despatx en el qual treballà l'escriptor Llorenç Villalonga a la seva casa de Binissalem.
La Casa Museu Llorenç Villalonga de Binissalem tancà ahir les seves portes per donar pas a la rehabilitació «integral» de l'edifici, després que el patronat de la institució n'aprovàs el tancament, recomanat prèviament per l'arquitecta Neus García, encarregada de la supervisió de les tasques de rehabilitació.

Les obres, per a les quals es destinarà un pressupost de més d'un milió d'euros, serviran per fer de bell nou el primer pis de l'edifici, també es restauraran la cuina i el bany originals, i es llevaran totes les humitats que al llarg dels anys han aparegut a la casa. Està previst a més que se soterrin tots els cables elèctrics, per a la qual cosa s'haurà d'aixecar tot el paviment original, que després tornarà al seu lloc. També es reubicarà l'ascensor perquè pugui arribar fins al segon pis.

Quant a l'exposició, que s'ha desmuntat completament, «no es reubicarà en un altre espai, sinó que quedarà durant els deu mesos que durin les obres en un dels magatzems propietat del Consell de Mallorca», explicà Gemma Pasqual, directora gerent del museu.

Paral·lelament, el piano de fusta que va pertànyer a Teresa Gelabert, esposa de l'escriptor i que ara és propietat del Consell, es traslladarà fins a la capella del centre de cultura de La Misericòrdia de Palma, on es mantindrà fins que finalitzi la rehabilitació.

Precisament serà en aquest «espai temporal» on es programaran ara els concerts que organitzi la Fundació Llorenç Villalonga.

«L'activitat de la Fundació continuarà igual que sempre però en altres indrets, com ara la parròquia de Binissalem o locals de l'Ajuntament del municipi», aclarí Pasqual, després d'indicar que les oficines de la institució s'ubicaran ara al centre de cultura de La Misericòrdia de Palma, on es mantindrà el mateix telèfon i fax de sempre.

Per acabar, Pasqual avançà que en acabar els treballs, «cap a finals de març o principis d'abril de l'any que ve», es farà una gran festa d'inauguració.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.