algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
10°

Joan Costa exposa a Can Fondo un nou format, acrílic sobre paper

Avui s'inaugura una mostra sobre l'artista al casal d'Alcúdia

L'artista Joan Costa, reconegut escultor, es llança a l'experimentació amb nous formats i mostra des d'avui vespre al casal de Can Fondo a Alcúdia, les seves noves formes d'expressió amb el títol de Mar varada.

Es tracta d'una proposta molt completa, en la qual destaquen tota una sèrie d'obres d'acrílic sobre paper, en paret, el format més desconegut fins ara de l'artista.

Es tracta d'una exposició feta a mida del Casal de Can Fondo que inclou escultures, (des de les tradicionals en ferro fins a escultures fetes en cel·lulosa i dues instal·lacions sorprenents, evocadores del Mediterrani, com tota l'obra que acull aquesta exposició, però a la vegada amb un toc reivindicatiu. Així, la instal·lació ebosc blanc és una de les preferides del artista, «una metàfora del que no hauria de ser un bosc», amb un fons de sal estèril, erma, on no pot créixer res, i tota una sèrie d'«arbres» de cel·lulosa suspesos, que no arriben mai a tocar el sol. «Una mirada crítica del que no hauria d'arribar a ser un bosc, una atmosfera un poc ecològica tot i que amb un toc sutil», digué el propi Joan Costa.

La segona instal·lació de la mostra ocuparà el pati de Can Fondo, de manera que es podrà treure el major partit a aquesta peça, una evocació del Mediterrani mitjançant la utilització de teles, que necessita el vent per transmetre plenament el seu missatge.

La comissària de l'exposició i experta en art, Pedrona Torrens, es desfà parlant d'aquesta peça: «Parla del Mediterrani, amb el tema del moviment de les teles, sempre lligat al Mediterrani i amb una informació simbòlica important».

L'exposició La mar varada s'inaugura oficialment avui vespre al Casal de Can Fondo a Alcúdia, a les 20 hores i romandrà oberta fins el dia 9 de juliol. És la primera vegada que Joan Costa exposa a aquesta sala, tot i que la coneixia per altres autors i en destaca «la seva arquitectura peculiar que ofereix possibilitats diverses, com una instal·lació a l'aire lliure». Tot una oportunitat de conèixer un altre Joan Costa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.