cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

La societat National Geographic, Príncep d'Astúries de Comunicació

El jurat reconeix l'esforç en l'«exploració i investigació de la Terra»

La National Geographic Society ha estat guardonada amb el Príncep d'Astúries de Comunicació i Humanitats. La societat va ser creada a Washington el 1888. Entre els finalistes hi havia a més l'agència Magnum, especialitzada en fotografia, i el grup de comunicació britànic BBC. En total, s'hi han presentat 35 candidatures.

El jurat d'aquest premi de comunicació i humanitats ha reconegut la tasca de la National Geographic Society en l'«exploració i investigació de la Terra», com també en la «difusió a un públic amplíssim dels avenços científics sobre el llegat històric, geogràfic i artístic de la humanitat». El president del jurat, Manuel Olivencia, feia públic ahir a migdia la decisió a Oviedo.

El jurat remarcava, de la societat guardonada, la difusió dels seus treballs i publicacions, que arriben a més de 300 milions de persones dels cinc continents. En aquesta tasca col·laboren, segons consta en l'acta, «milers de professionals de tot el món -exploradors, zoòlegs, geògrafs, naturalistes, antropòlegs, escriptors, arqueòlegs, fotògrafs i multitud d'experts en diverses matèries» que treballen «en la tasca d'aprofundir en el coneixement de l'ésser humà i del seu entorn».

A través d'aquests professionals, la National Geographic Society participa mitjançant el finançament i el desenvolupament en més de 500 projectes d'investigació que «contribuiran a mantenir una sensibilitat cultural i una consciència ecològica necessaris per preservar en la seva diversitat l'excepcional patrimoni natural del nostre planeta», segons consta en l'acta.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.