nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
14°

Leo Bassi anuncia que regalarà dues entrades a Murgui per a «La Revelación»

L'espectacle es representarà al Teatre de Lloseta entre avui i dia 19 de maig

64734
Leo Bassi aparegué a la presentació vestit de pagès amb un capell de palla i assegurà que «La Revelación» és l'obra més sincera que ha fet en la seva vida. | S. AMENGUAL.

M.L.E. Lloseta.
L'actor Leo Bassi es desplaçarà avui fins a la Casa de l'Església de Palma per regalar dues entrades al bisbe de Mallorca, Jesús Murgui, perquè aquest pugui assistir a la primera representació de La Revelación al Teatre de Lloseta amb la «voluntat d'establir després un debat» amb ell. Així ho anuncià l'actor durant la presentació de l'espectacle al Teatre de Lloseta.

«És l'espectacle més sincer que he fet en la meva vida. No és blasfem, sinó que parla sobre els valors del laïcisme i la Il·lustració», aclarí Bassi. L'obra no va «només contra l'Església sinó contra el monoteime en general», afegí després de posar de relleu que anar contra l'Església encara pot ser motiu per «córrer perill de perdre la vida».

Paralel·lament, l'actor volgué «agrair sense malícia» la publicitat que han fet de la seva obra el cardenal Cañizares de Toledo i «tots aquells que han seguit la seva línia» ja que aquest fet ha despertat l'interès del públic. «Ha vingut molta gent a veure'm» i la crítica ha estat «excel·lent», argumentà.

Malgrat l'intent d'atemptat que sofrí al Teatre Alfil de Madrid, les agressions que ha patit el públic de la seva obra i els insults i calúmnies de què ha estat víctima, l'actor assegura que està convençut que «sí que ha valgut la pena» continuar endavant amb la gira.

Posteriorment, Bassi va remetre contra el llibre Camino de José María Escrivà de Balaguer, especialment contra el «Consell número 339» en el qual es recomana «no comprar llibres sense el consell de persones doctes i discretes perquè pot ser perjudicial», ja que per ell aquest volum «és un insult» a les coses en què creu, a més de reflectir «intolerància» i «la mentalitat de la Inquisició».

Bassi confessà també que «no crec que hagi estat l'espectacle el que ha creat la polèmica», sinó la seva excursió a la Vall dels Caiguts amb més de 400 persones per denunciar que considera «una vergonya» que «l'Església més dolenta i rància» continuï celebrant allà eucaristies en homenatge al dictador. L'actor opina que fou just en aquest moment quan l'Església el ficà en una «llista negra» i aquest espectacle els ha servit com una mena d'excusa per anar contra ell.

L'actor italià, resident a Mallorca, que aparegué vestit de pagès i amb un capell de palla, assegurà que per ell «l'Església necessita una mica d'humor», malgrat que considera que «el problema és que l'humor és sagrat» i ell assegura que «té por al que és sagrat pel seu aspecte intolerable». «Crec que el que passa és que els creients continuen defensant el món amb la mateixa força i passió, i són els laics els que ja no defensen el laïcisme amb la mateixa força. Tenc por que si no lluitam amb la mateixa força poguem anar enrere», digué.

D'altra banda, el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Lloseta, Pere Joan Martorell, manifestà la seva «satisfacció» amb el conveni signat amb el Teatre del Mar per dur al teatre del municipi l'espectacle i deixà clar que per ell l'important és «programar obres i no idees».

Paralel·lament, Carles Molinet, president de la Fundació Teatre del Mar, mostrà la seva «satisfacció» per l'acord adquirit amb Lloseta, el teatre del qual reuneix les condicions tècniques necessàries per poder acollir l'espectacle, que tindrà lloc a partir d'avui i fins dia 19 de maig. Divendres i dissabtes a les 22.00 hores, dimecres i dijous a les 21.00 i diumenges, a les 19 hores.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.