La sèrie d'actes pel 400è aniversari de Rembrandt continuarà avui amb una nova exposició que explora la recerca del famós pintor holandès de trobar noves maneres per refinar i millorar constantment el seu estil artístic.
L'exposició, al Museu Rembrandthuis d'Amsterdam -la casa on va viure el pintor entre 1639 i 1658-, mostrarà fins al pròxim 2 de juliol més de cinquanta pintures i desenes de dibuixos i gravats del mestre, amb els quals es vol il·lustrar aquesta recerca artística perpètua i els canvis que va suposar per al seu estil.
Rembrandt van Rijn, nascut el 1606 a Leiden, una localitat entre Amsterdam i La Haia, era un dels majors innovadors de l'art i el seu estil va experimentar canvis espectaculars durant la seva vida gràcies a les llargues reflexions sobre l'art durant la seva vida, informa el museu a la seva pàgina web.
L'exposició, organitzada amb motiu del 400è aniversari del naixement de Rembrandt, compta amb obres mestres a museus de tot el món, com un autoretrat deixat pel Museu Thyssen-Bornemisza de Madrid, i moltes d'elles tornen per primera vegada en gairebé quatre segles a la casa del pintor.
El jove Rembrandt intentava retratar escenes naturals i poc idealitzades i els seus primers pintures i gravats semblaven imatges turbulentes, però aturades.
Després de la mort de la seva dona Saskia el 1642, el pintor va patir una crisi artística i personal després de la qual va començar a donar més vida a les seves obres mitjançant un joc de línies en els seus gravats i unes capes de pintura aplicades de manera esbossada als seus quadres.