algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
19°

El Met de Nova York acull la primera exposició de Hatshepsut, reina que es convertí en faraona

El Metropolitan de Nova York inaugura avui la primera exposició que s'organitza sobre Hatshepsut, la reina que es convertí en faraona i instaurà una època daurada de l'antic Egipte.

La mostra recull estàtues, mobles, joies, eines i eixovars que procedeixen de diferents museus i que retraten una governanta poc coneguda, però que manejà millor els assumptes d'Estat que la més famosa de les seves successores, Cleopatra.

El muntatge aplega obres que presten per primera vegada el Museu Egipci del Caire i el Museu de Luxor, a més de peces que la institució novaiorquesa reuní en campanyes arqueològiques durant les dècades dels anys 1920 i 1930.

Hatsheptut apareix com a reina, faraona i esfinx en inscripcions i escultures que reflecteixen l'esplendor del seu regnat, de 1503 a 1482 abans de Crist i que marcà l'inici del renaixement de l'Imperi Nou, de 1540 a 1070 aC. «El seu Govern fou tan important per a Egipte com el d'Isabel I per a Anglaterra», assegura el catàleg de la mostra, que estarà oberta fins dia 9 de juliol. «Fou la reina més brillant que governà l'antic Egipte», segons el director del Consell Suprem d'Antiguitats d'aquest país, Zaki Hawas, que és a Nova York amb motiu de l'exposició.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.