algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
20°

Constituïda la Fundació per a l'Escola Superior d'Art Dramàtic de les Balears

Gari Duran i Carles Molinet seran els encarregats de la gerència i la direcció

71184
Fiol, Llabrés, Duran i Molinet, amb els representants que formaran part de la Fundació. | T.A.

X.RIUTORT.Palma.
Gari Duran i Carles Molinet foren nomenats ahir gerent i director, respectivament, de la Fundació per a l'Escola Superior d'Art Dramàtic de les Illes Balears, institució que obrirà les seves portes el pròxim curs escolar 2006-2007.

Fins ara la nostra comunitat no comptava amb un centre superior per a la realització dels estudis d'art dramàtic, i els interessats a tenir una formació superior havien de sortir de les Illes.

Els estudis equivaldran a una llicenciatura universitària i tenen la durada de quatre cursos lectius. Per accedir-hi s'ha de tenir el títol de Batxiller, COU o un d'equivalent i superar la prova d'accés. Les persones majors de vint anys sense la titulació exigida també hi poden accedir si tenen experiència en el món del teatre i superen una prova específica.

El primer any es podrà cursar l'especialització d'interpretació textual, i més endavant és crearà la de dramatúrgia.

La seu provisional de l'Escola serà al carrer Morer devora la plaça del Quadrado. «S'està fent una habilitació per poder oferir les instal·lacions necessàries a aquest tipus d'ensenyament» explicà Carles Molinet. «Però la seu definitiva serà el conservatori, una vegada acabades les obres d'ampliació», segons el director.

«Amb la creació de la fundació hem volgut donar més autonomia a l'Escola, pel que fa al presupost, i la flexibilitat a l'hora de contractar professors. La fundació donarà un marge més ample també pel que fa a la gestió de l'edifici i a l'horari», explicà Gari Duran.

L'Escola és fruit de les reivindicacions dels professionals del teatre, que la demanaven des de fa més de 20 anys. «Ara estam en un moment important del teatre illenc, com ho demostra el fet que hi hagi molt bones companyies amb una qualitat reconeguda» explicà la gerent.

Segons va explicar Molinet: «Aquesta Escola és el resultat d'un procés. La Fundació Teatre del Mar redactà un model d'escola, un projecte que compta amb el consens dels professionals del sector». «Un dels reptes és fer atractiva l'Escola no només als mallorquins, sinó als pitiüsos i menorquins», segons Gari Duran.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.