nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 21°
27°

Club de lectura: tertúlia literària i social al Raiguer

Cada segon divendres de mes horabaixa, un grup de lectors dels pobles de Búger, Lloseta i Selva es reuneixen per fer una tertúlia literària. Però, com que tantes hores de conversa fa venir gana, ho acompanyen de te i alguna coca dolça.

Cada mes es reuneixen a un d'aquests pobles. Es tracta d'una iniciativa conjunta de les tres biblioteques municipals. El funcionament és el següent: després d'haver fet la tertúlia literària, cada lector proposa un llibre per a la següent cita. L'obra que té més partidaris és la que es tria per llegir. Llavors, és la Xarxa de Biblioteques del Consell de Mallorca que els proporciona les novel·les. Si escau i resulta que l'autor del llibre triat és mallorquí, el conviden a parlar de la seva obra.

Ahir va tocar el torn a la Biblioteca de Selva. L'obra de què parlaren fou La noia de la perla, de Tracy Chevalier. Eren més de vint els conversadors, i tots hi volgueren dir la seva. De moment els lectors es mostren molt satisfets. La setmana que ve s'han de tornar a trobar per veure la versió cinematogràfica que es féu del llibre.

Leni Jordà, una lectora bugerrona, es mostrà molt encoratjada amb aquesta iniciativa. «El Club de lectura fa entrar ganes de llegir a gent que no ho fa de manera habitual. A més és un acte social. Coneixes gent i fas amistat», digué.

La Biblioteca de Selva fa poc va guanyar un premi pel foment a la lectura entre el públic infantil que atorga el Ministeri de Cultura. I és que cada setmana la biblioteca realitza una activitat que es diu «L'hora del conte». Es tracta d'un contacontes dramatitzat dirigit a al·lots d'entre sis i deu anys.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.