algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

Cort té el suport de Castella-Lleó per exposar a Bellver l'art actual

El projecte tindrà peces del museu d'art contemporani MUSAC

MARIANA DÍAZ. Palma.
La Conselleria de Cultura de Castella-Lleó i el nou Museu d'Art Contemporani d'aquesta ciutat, conegut com a MUSAC, col·laboraran en el projecte que dirigeix Rosina Gómez-Baeza, exdirectora de la fira internacional d'art contemporani de Madrid, Arco, per al castell de Bellver. En principi serà una exposició que recollirà els darrers llenguatges de l'art i que girarà entorn de l'hedonisme. Les obres ocuparien les sales del castell i les coves, encara que la decisió sobre els espais i les peces vindran determinades per les condicions tècniques dels primers. Ja hi ha una data, el 9 d'agost.

Aquesta acció forma part d'una idea més ambiciosa que ha plantejat Gómez-Baeza a Cort, la de convertir Palma en el centre d'un festival de les arts. De moment, la primera passa serà l'esmentada exposició sobre «l'hedonisme entès com una filosofia de l'equilibri, de sintonia amb la naturalesa», reflexionava ahir Gómez-Baeza, que va afegir que fins que no es reuneixi amb els responsables polítics de Cort «no puc fer una descripció detallada del contingut perquè tot està sotmès als aspectes tècnics», com, per exemple, les condicions ambientals de les sales i les coves del castell on s'instal·laran les peces. «Sí, és clar que moltes d'aquestes vindran del fons del MUSAC», digué, i afegí que «la consellera de Castella-Lleó està feliç de col·laborar».

Rogelio Araújo, regidor de Cultura de Cort, va explicar ahir que pròximament es reunirà amb Gómez-Baeza per veure el projecte definitiu, per al qual se sospesen noms com «Castell encantat» o «Fest-Mallorca», segons l'exdirectora d'Arco.

D'altra banda, Araújo confirmà que l'Ajuntament pensa fa temps en la «promoció de Palma a través d'una marca turisticocultural» de la qual Bellver «podria ser el vaixell insígnia a l'estiu, perquè té unes possibilitats immenses». Araújo reconeix que «serà complicat compassar» a les noves propostes «la programació que ja s'hi desenvolupa des de fa temps, però la intenció de Cort és el 2007» o el 2008 oferir una programació tancada on es visqui la cultura i el component especial de les nits de Palma, una programació de primer ordre i en coordinació amb altres espais, municipals o privats, una imatge de la cultura de Palma no excloent».

Araújo parla d'una «capitalitat ben entesa» que no impediria descentralitzar algun aspecte de l'oferta, no només fora de Bellver, sinó fora de Ciutat, per la qual cosa li agradaria comptar amb Govern i Consell.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.