algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
20°

Els havans Cohíba celebren quaranta anys

Encara que fa anys que Fidel Castro deixà de fumar, ningú no oblida que els seus havans favorits eren els Cohíba, una de les marques insígnia del tabac cubà. Aquests cigars s'elaboren en un antic palau d'una zona exclusiva de l'Havana.

La fàbrica Cohíba ocupa des de l'any 1967 una bella mansió de la barriada de Cubanacán, a la capital, propietat d'una família que fugí de Cuba després del triomf de la revolució liderada per Castro.

La casa es reconvertí en fàbrica per elaborar-hi un tabac selecte, de qualitat excel·lent i menys nociu que altres, el Cohíba, nascut per iniciativa de Celia Sánchez, confident de Castro fins que morí el 1980.

La marca adquirí fama amb gran rapidesa perquè el distintiu Lanceros fou el triat pel líder cubà i es destinà de manera exclusiva a regal per a personalitats de Cuba i de l'estranger fins que entrà en la xarxa del comerç internacional, a final dels anys 80. El nom de Cohíba procedeix del terme «cojiba», amb el qual els antics pobladors de l'illa caribenca, que ja empraven aquestes plantes, es referien a una espècie de rotlo de les fulles. El cultiu de les plantes destinades a la producció dels Cohíba requereix un esment especial i la seva elaboració també, i és per això que durant molts d'anys només les dones han estat les encarregades del procés de manipulació de les fulles. Tot ha canviat i avui dia homes i dones en comparteixen la feina a la fàbrica El Laguito, on s'elaboren els cigars Cohíba i els Trinidad. Els treballadors, devers 200, fan vuit hores diàries de feina per un salari mitjà de 260 pesos cubans (prop d'11 dòlars), encara que es preveuen pagues extra per superproducció de fins a 600 pesos. A les tendes, els clients paguen més de 300 dòlars per una caixa de 25 Lanceros i 450 per una d'Espléndidos.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.