nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
14°

Palma surt al carrer per homenatjar Mozart

Diferents conjunts clàssics interpretaren peces del genial compositor de Salzburg al centre de Ciutat

Com a milers de llocs de tot el món i malgrat el mal temps, Palma va respondre ahir a la crida del seu Ajuntament i sortí al carrer per commemorar el 250è aniversari del naixament de Wolfgang Amadeus Mozart, un dels més grans compositors i músics que ha donat la història.

El primer recital va tenir lloc a la plaça de Cort, on es congregaren més de 150 persones per gaudir dels acords del Trio Balear. El conjunt, format per solistes de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears «Ciutat de Palma», va interpretar eGran trio de Mozart, «perquè és una bona mostra del repertori camerístic del compositor de Salzburg», va comentar Smerald Spahiu, un dels intèrprets. Segons Spahiu, la resposta del públic a aquest primer concert va ser «respectuosa i agraïda». Tant els alumnes de segon d'ESO del Lluís Vives, com els petitons de 5 anys del col·legi Eugeni López i López, mantingueren una sorprenent atenció durant tot el recital. També els grups de turistes i els vianats s'aturaven sorpresos a escoltar el Trio Balear. Vint minuts després de l'inici, el concert fou interromput pels crits dels estudiants que celebraven la Diada escolar per la no violència i la pau.

El quartet de saxos Es Lap! tocà davall de les arcades d'El Corte Inglés de Jaume III la Serenata Nocturna i La Serenata en Do Major del gran mestre. Molta gent interrompé les seves compres per escoltar una mica de música clàssica. «Crec que Cort podria programar més activitats per commemorar l'any Mozart», opinà Alfredo Oyaguez abans de l'inici del recital que, juntament amb Spahiu, oferí a l'entrada de Sant Nicolau. «No pens fer res més que anar darrere els recitals de Mozart». L'afirmació d'Amparo Monleon, una vianant, demostra l'interès que la música de Mozart desperta 250 anys després.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.