algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

Esplendorós Sant Sebastià

La revetla omplí anit els carrers de Palma en un ambient de gran animació acompanyada pel bon temps

61260
Els foguerons foren un element imprescindible per honorar la gran festa de Ciutat.

Encara no havien tocat les vuit del vespre quan la batlessa de Palma encenia el fogueró de la plaça d'Espanya per donar el sus a la revetla de Sant Sebastià. Regidors de Cort feien costat a Catalina Cirer en una nit en què la festa s'inicià prest per acabar també prest. Almanco l'oficial.

Fins a tres tones de llenya de pi, garrover i alzina començaren a prendre en una espècie de «fogueró dièsel» amb una fumera tan espectacular i molesta, que provocà que la gentada reunida es dispersàs uns moments. Al cap de pocs minuts el carrer dels Oms semblava immers en una matinada londinenca per la gran quantitat de fum que s'hi concentrà com si fos boira. Tot seguit, a recer del molest element, colles de xeremiers i de castellers començaren la seva aportació a la festa.

Els Castellers de Mallorca iniciaren la seva exhibició oferint dos pilars de quatre per aixecar després tres castells. El primer va ser un tres de sis i el següent un tres de set, per acabar amb un cinc de sis. La demostració va finalitzar amb un pilar de cinc.

Mentrestant, a les vuit places on s'havien programat actuacions s'hi enllestien les darreres proves de so. Feia un poc de vent i de fred, res en comparació amb altres anys, i els carrers del centre ja bullien de gent que volia un bon lloc a primera fila o començava a sopar. Nombroses esgrelles com minifoguerons repartits per diferents llocs començaven a tenir prou caliu per torrar-hi els productes típics de matances i altres d'importats.

I com que de foguerons se tractava, els partits polítics no estalviaren llenya per a la seva pròpia festa. Els majoritaris, el PP i el PSOE, davant les seus respectives. Els altres, fent pinya a Santa Eulàlia.

El PSM i EU-Els Verds hi aprofitaren l'avinentesa per exhibir pancartes referents a la destrucció del patrimoni. EU-EV anà més enllà i regalava reliquiaris amb pedretes del pont del tren, l'obra de Gaspar Bennàzar esbucada no fa gaire. Més de 700 reliquiaris i algun petjapapers es repartiren durant la revetla i encara en faltaren... El present s'acompanyava d'una glosa de Toni Tres Coques sobre la desfeta per recordar que l'obra fou tomada pel PP el 5 de novembre passat. «Ja que l'esbuquen, nosaltres decidim compartir el que en queda amb els ciutadans», informaven des de la paradeta. UM també era present a la plaça de Santa Eulàlia. Això sí, a diferència dels seus antics socis de Govern, enguany no reclamava ni protestava per res.

Esquerra Republicana denuncià que els responsables municipals li feren retirar la seva paradeta perquè no tenia el «permís corresponent». Fonts d'Esquerra informaren que l'havien demanat com cada any sense cap problema, però que «enguany se'ns informà que en feia falta una aprovació expressa i no tan sols una sol·licitud». El fet causà una notable indignació entre els dirigents d'aquest partit.

Tal vegada és perquè era una nit de festa. Aquesta era la sensació al carrer des de primera hora. I així ho assenyalà la batlessa. Després de l'exhibició castellera, Cirer anà a sopar devora el fogueró del Partit Popular, als jardins del palau March. Allà hi trobà el president del Govern balear, Jaume Matas, i altres alts càrrecs de la formació. Es tractava de sopar bé per agafar forces amb vista a la festa posterior i els botifarrons i la llangonissa no hi mancaren. Tanmateix, com manifestà la batlessa, la seva plaça, la de Cort, era ben a prop i la música del melòdic Sergio Dalma n'havia de ser el gran atractiu al cap d'unes hores.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.