muy nuboso
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°
10°

Els gegants triomfen sobre els Simpson

Més de 500 persones secunden la cercavila de l'OCB i la de Cort, amb els Simpson, tingué gust de poc

JOANA NICOLAU.Palma.
Una pancarta amb el lema Sí a la cultura popular obria ahir matí la cercavila alternativa organitzada per l'Obra Cultural Balear (OCB) amb el suport de 36 entitats. Més de 500 persones hi participaren acompanyant el bestiari, caparrots, dimonis, balladors, xeremiers, grallers, tamborers, cavallets... que des de la Rambla fins a la plaça d'Espanya demanaren tenir un espai més protagonista a les festes de Sant Sebastià.

Paral·lelament, entre la plaça d'Espanya i Cort, la gent del carrer de Sant Miquel s'obria pas entre pepots que reproduïen els Simpson. La família de Bart al complet es desfeia per fer cas a tots els infants que s'acostaven. Al darrere d'ells, una sola carrossa duia la mascota de l'IME, en Pep, secundada per dues ballarines que es contorsionaven al ritme de La bamba. Un charlot i un parell de xanquers tacaven la cercavila.

En arribar a la plaça de Cort, en Pep de l'IME pujava a l'escenari per oferir el pregó oficial amb el qual es donaria el sus a les festes de Palma. Fou un pregó festiu al qual seguiria l'espectacle per infants Merlín, l'encantador.

Menys públic que en altres edicions seguí la festa a Cort. Tot i així, la batlessa Cirer mantingué la tradició de dirigir-se als presents per demanar la seva participació perquè les festes d'enguany siguin tot un èxit. osteriorment, la batlessa de Palma sortia al pas de possibles punts de fricció i instava a viure les festes en concòrdia.

Fou una convidada que durà poc. Un grup de joves que havien participat a la desfilada alternativa sembla que es desviaren una mica del seu itinerari i acabaren a Cort per fer sonar les tradicionals xeremies. Al punt, la Policia Local els demanava que s'identificassin.

Sigui com sigui, no podem més que dir que el principi de festa fou mogut i pocs quedaren contents. Molt manco els de la desfilada promoguda des de l'Obra Cultural de la qual vos reproduïm el manifest que llegí el conegut folklorista Francesc Vallcaneras a favor de la tradició.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.