algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

Palma dóna el sus a les festes de Sant Sebastià amb dues cercaviles

L'OCB i 30 entitats fan la desfilada tradicional i Cort una dels Simpson

JOANA NICOLAU.Palma.
Les festes de Sant Sebastià comencen avui amb un fet sense precedents. Dues desfilades hi donaran el sus. Una, amb els Simpson de protagonistes, serà l'oficial i l'altra, l'alternativa, la tradicional de tota la vida amb gegants, caparrots, bestiari, escoles de ball de bot, xeremiers...

Més de trenta entitats s'han adherit a la cercavila que l'Obra Cultural Balear ha organitzat per fer una crida a favor de la cultura popular. Durant la concentració, que serà a les 11.00 hores a la font de Rambla de Palma, el folklorista Francesc Vallcaneres llegirà un manifest titulat Sí a la cultura popular.

Nombroses reaccions a favor del manteniment de l'acte com s'havia duit a terme fins enguany han arribat a aquesta redacció. La darrera ha estat la d'Unió Mallorquina, que a través d'un comunicat afirma que «no s'ha de llevar terreny a la cultura popular» i que «no s'han d'arraconar en cap cas els elements de la nostra tradició, i encara menys amb una desfilada en la qual hi cap tot». Per acabar, UM manifesta el seu parer que les institucions han de garantir els trets diferencials de la cultura pròpia i no comparteix «el fet de desplaçar la cultura popular d'un acte en el qual ja era tradició».

Quant a la desfilada organitzada per Cort, començarà a les 11.00 a la plaça Espanya i passarà pel carrer de Sant Miquel, la plaça Major, el carrer de Colom i Cort. Tot seguit, la mascota de l'IME, en Pep, llegirà el pregó a les 11.30 hores i l'acte es tancarà amb Merlín el encantador, un espectacle teatral per a infants.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.