algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

El subcomandant Marcos comença a escriure el seu «diari de motocicleta»

El líder zapatista recorre Mèxic amb aquest vehicle encapçalant la campanya de l'EZLN

El subcomandant Marcos ha deixat el cavall per enfilar-se a una motocicleta, amb la qual el líder zapatista inicià diumenge un periple de sis mesos per tot Mèxic encapçalant «L'altra campanya» de l'Exèrcit Zapatista d'Alliberament Nacional (EZLN).

El mediàtic líder de l'EZLN va sorprendre una vegada més en aparèixer devers migdia a la comunitat indígena La Garrucha, Chiapas (el sud-est), muntat en una moto negra, quan s'esperava que arribàs a cavall per a l'inici de la gira política.

Després de dos segons detingut per posar per als fotògrafs, el subcomandant, vestit de negre i marró, marxà a tota velocitat pel camí de terra.

Aquesta vegada, els dirigents zapatistes que recorreran el país fins a final de juny no van realitzar la tradicional cerimònia de lliurament d'armes. De fet, no hi va haver armes a la vista.

Quatre hores més tard, la moto decorada a davant amb l'estrella vermella i la sigla EZLN identificatives dels zapatistes va arribar a San Cristóbal de las Casas. Havia recorregut uns 40 quilòmetres de camins en mal estat i 90 d'asfalt, a la vora dels grups de simpatitzants que enarboraven cartells i curiosos amb càmeres fotogràfiques observaven el pas de la caravana.

El seguici escortat per vehicles de la Policia estava format per desenes d'automòbils, autobusos i camions en els quals viatjaven militants, indígenes i simpatitzants aliens al moviment.

Tots ells havien de realitzar la nit una reunió pública a l'esplanada localitzada enfront de la catedral de San Cristóbal, capital on fa 12 anys es van donar a conèixer Marcos i l'EZLN.

D'altra banda, el portaveu del govern de Fox, Rubén Aguilar, i la comissionada Nacional per al Desenvolupament dels Pobles Indígenes, Xóchitl Gálvez, donaren la benvinguda a «l'altra campanya» de l'EZLN.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.