BaleArt ha de ser el referent de les empreses artesanes de les Balears. Amb aquesta voluntat s'inaugurava, ahir migdia, la vintena edició del Saló de l'Artesania, que obria les portes al matí en el Recinte Firal del polígon de Llevant. El director general de Comerç, Francesc Tutzó, assenyalà que «BaleArt ha de donar a conèixer i promocionar un sector molt important per a l'economia balear, ja que tenim més de 1.000 empreses artesanes». Tutzó afegia que «l'artesania és important per a la cultura i la història de les Illes, ja que recupera la tradició dels nostres oficis antics». Així mateix afirmava que «l'artesania també ha d'aplicar els conceptes d'innovació i qualitat que permetran encarar el futur amb optimisme». Tutzó reconeixia que l'artesania té problemes «com la competència deslleial, formació, despeses o comercialització, però han de ser els mateixos artesans, coneixedors del sector, els que han de marcar les possibles solucions. Des de l'Administració, hem de saber escoltar i posar-nos al servei dels artesans». Tutzó encoratjà els visitants a «gaudir, admirar i comprar artesania».
L'acte inaugural comptà també amb la presència del director general de Fires i Congressos, Joan Bibiloni; Maria Fiol, de la Conselleria de Presidècia; el tinent de batle de l'Ajuntament de Palma, Sebastià Sansó, i el batle de Porreres, Joan Sastre.
BaleArt obre les portes del 3 a l'11 de desembre, de les 11.30 a les 21 hores. El saló d'artesania inclou 123 expositors, nou més que l'any passat. La família d'expositors és seguida de la del fang i terrissers (un 12 per cent), de les arts plàstiques i institucions (11 per cent), de l'ornamentació (10 per cent), del ferro i similars (6,5 per cent), del vidre (6 per cent), ONG i associacions (quatre per cent), de la fusta i derivats, com també de les fibres i dels teixits i les empreses de serveis (tres per cent), de la pedra i de la pell (2 per cent) i del cartó i similars.