algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 17°
17°

Consell, COFUC i el Teatre del Mar acosten la literatura als batxillers

El projecte uneix la lectura obligatòria amb la dramatúrgia adaptada


La Fundació Teatre del Mar presentà ahir el projecte Teatre i literatura, que ha elaborat amb la col·laboració del Consell de Mallorca i el Consorci per al Foment de la Llengua Catalana i la Projecció Exterior de la Cultura de les Balears (COFUC). Aquesta nova activitat a les Illes, ja arrelada al Principat, aproparà als estudiants de batxiller la literatura traslladada al teatre per complementar la seva formació acadèmica i fomentar l'hàbit de la lectura.

Així, l'activitat, que començarà a principis de novembre a Mallorca i Eivissa, serà també extensiva a Catalunya, gràcies a la col·laboració de la Fundació Teatre del Mar i Accés Teatre. El projecte mostrarà als escolars les obres Terra baixa, d'Àngel Guimerà; Tirant lo Blanc, de Joanot Martorell; i El lazarillo de Tormes. La nova proposta fou presentada ahir per Carles Molinet, de la fundació; Guillem Ginard, director insular de Cultura; i Toni Vera, com a representant del COFUC.

Segons explicà Molinet, aquest és un «projecte gestat amb molt temps que cobrirà una necessitat dels instituts amb una oferta de producció pròpia ja que la que hi havia fins ara provenia de fora de Mallorca i aquí tenim el potencial suficient per produir i exportar produccions de qualitat». Molinet explicà que la col·laboració amb Accés Teatre, «que ja arriba a 17.000 estudiants catalans», «ens permetrà també presentar les nostres produccions allà». L'objectiu dels organitzadors és «arribar a 2.000 alumnes en 2 anys».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.