cielo claro
  • Màx: 22.59°
  • Mín: 13.08°
22°

Un vell tresor de 800 tones d'or commociona un arxipèlag xilè

Un radar ha trobat el que enterraren pirates al XVIII


Un tresor de 800 tones d'or i joies enterrat per pirates en el segle XVIII, pot haver estat trobat per un radar a l'arxipèlag xilè Juan Fernández, els habitants del qual estan commocionats.

Segons va explicar ahir Leopoldo González, batle de Juan Fernández, situat a l'Oceà Pacífic, 700 quilòmetres a l'oest de Valparaíso, el tresor té un valor estimat en 10.000 milions de dòlars.

«Són 800 tones i són 10.000 milions de dòlars, segons les dades d'arxiu que es manegen», va dir el batle, que va demanar calma als habitants de l'arxipèlag, conegut també com a Robinson Crusoe, en memòria del personatge de la novel·la de Daniel Defoe sobre el naufragi i aventures del mariner Alejandro Selkirk.

«El lloc exacte encara no l'han esmentat, només han donat a conèixer el sector, per tant és prest per començar a somiar», va dir l'edil, que va recordar frustrades expedicions anteriors.

La troballa va ser realitzada per un grup de professionals de l'empresa xilena Wagner Tecnologías, la qual va crear un modern radar, que detecta des de metalls fins a petroli.

Fa uns mesos, aquest radar va detectar un arsenal d'armes amagat sota terra a Colonia Dignidad, un misteriós enclavament alemany al sud de Xile.

Segons l'advocat de l'empresa, Rodrigo Irarrázaval, l'or del tresor «era dels Inques» i va ser amagat en tres llocs de l'illa, primer per espanyols i després per corsaris anglesos.

L'empresa, segons va explicar el batle González, començarà els treballs d'excavació a començaments d'octubre, quan aconsegueixi els permisos de les autoritats.

Les especulacions indiquen que el tresor es troba en un sector del turó Tres Puntes i repartit en tres coves, a les quals només s'arriba per mar. L'arxipèlag de Juan Fernández va ser declarat Parc Nacional en el 1935 i reserva mundial de la biosfera el 1977.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.