cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.62°
16°

Discutida Conxa d'Or per al film txec «Algo parecido a la felicidad»

El cinema espanyol només aconseguí el Millor Actor per a Ballesta

Amb aplaudiments i xiulets fou rebuda ahir la Conxa d'Or concedida al film Algo parecido a la realidad, del txec Bohdan Sláma, que aconseguí també la Conxa de Plata a la Millor Actriu per a Ana Geislerová. El cine espanyol només s'emportà la Conxa de Plata al Millor Actor, que fou per a Juan José Ballesta.

El cine argentí aconseguí el Premi Especial del Jurat gràcies al film Iluminados por el fuego, en el qual Tristán Bauer porta a la pantalla l'infern de la guerra de les Malvines. El guardó fou concedit, «perquè transporta amb emoció i intel·ligència l'aspecte tràgic i sense sentit de la guerra, i l'efecte en la memòria d'una experiència dolorosa en la vida quotidiana de la gent», segons féu constar ahir la presidenta del Jurat, Anjelica Houston, durant la lectura del palmarès de la 53 edició del Festival Internacional de Cine de Donostia.

Juan José Ballesta, que havia aconseguit el Goya al Millor Actor Revelació pel seu treball en El Bola, aconseguí la Conxa de Plata gràcies a 7 vírgenes, d'Alberto Rodríguez, en la qual interpreta un adolescent que aconsegueix un permís de 48 hores en el reformatori en el qual està internat i decideix viure al màxim la llibertat que al centre se li nega.

El palmarès es completa amb la Conxa de Plata al Millor Director per al cineasta xinès Zang Yang, per Sunflower (El giraso), pel·lícula que aconseguí també el Premi del Jurat a la Millor Fotografia per a Jong Ling. Mentre que el Premi del Jurat al Millor Guió fou guanyat per Wolfang Kohlhaase, autor del text de Verano a Berlín, del cineasta germànic Andreas Dresen.

La pel·lícula guanyadora de la Conxa d'Or, Algo parecido a la realidad, coproducció entre la República Txeca i Alemanya, filmada pel realitzador txec de 38 anys Bohdan Sláma, no figurava a la travessa de favorites. El film és un drama opressiu, sense concessions, en el qual Sláma realitza el retrat d'uns veïns d'un barri obrer d'una ciutat txeca.

Ahir el festival es clausurà amb la pel·lícula El indio más rápido del mundo, de Roger Donaldson.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.