algo de nubes
  • Màx: 19.01°
  • Mín: 9.02°
18°

La «veu» de Tony Obrador tornà a Palma

La plaça de l'Artesania acollí un sentit homenatge al popular músic mort el juny del 2004

J.CASTELLS. Palma.
La «veu» de Tony Obrador retronà de nou a les orelles de tots els amics i admiradors que es trobaren ahir vespre a la plaça de l'Artesania de Palma per recordar la seva obra i figura després de poc més d'un any de la seva mort. Amb el «My Way», de Frank Sinatra, interpretat per Obrador, l'emoció i la tristor de la pèrdua del músic es féu palesa.

El popular pianista, i encara més reconegut cantant mallorquí, fou objecte d'un molt sentit homenatge organitzat pel cantant Jaume Sureda, en el qual es reuniren molts artistes que regalaren al públic aquelles cançons, i tot un seguit d'anècdotes que reviscolaren moltes de les clucades d'ull que «La Veu», com se'l coneixia a Mallorca, deixà entre els que el conegueren. Així, tot fou brillant, des del seu «Mi amigo el cantante», dedicada a l'amic Santi Bono, fins a «Ella torna», mereixedora de la Caragola d'Or en el Festival Internacional de Mallorca i que el llançà definitivament a la fama.

Fou precisament amb aquesta cançó que Javaloyas, reunits especialment per aquesta ocasió, tancaren la nit, passades les 23.00 hores. Abans que ells, un seguit d'artistes posaren música i record per Obrador. Obriren la nit Swing Orquesta, amb el «Knocking on heaven's door» de Dylan. Després vingueren Jaime Anglada, Tomeu Estaràs i Genia Tobim, que reberen un fortíssim aplaudiment pel seu «Mexican Whistler»; Lucio San Eugenio, el grup Rienda Suelta, Sandro Varas, Marga Pocoví, Miguel Moreno -membre dels Beta Quartet-, Joan Sebastià i Jaume Sureda.

El cantant afirmà que «ja era necessari fer un acte com aquest, després de més d'un any de la seva mort, per recordar el músic per excel·lència de la nit de Palma, i per això vam trobar idoni fer-lo dins de les Festes de la Mare de Déu de la Salut». D'Obrador, Sureda afirmà que «era una persona molt estimada i ho demostra el fet que els artistes que han participat desinteressadament en l'acte són de distintes generacions».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.