algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 17°
17°

El museu de Lluc obre al públic la renovada sala de ceràmiques

Nombroses persones visitaren durant la jornada d'ahir el renovat espai

El museu de Lluc té des d'ahir una nova sala dedicada a la ceràmica, un espai que ha estat completament reformat sota la tutela de la directora del centre, Elvira González.

Coincidint amb la celebració de les festes de Lluc, Elvira González i el prior Jaume Reynés inauguraren ahir la nova sala de ceràmica en una jornada de portes obertes. Al llarg del dia un nodrit grup de visitants va recórrer les noves instal·lacions, que han permès reubicar completament la col·lecció donant-li un ordre «més pragmàtic», segons explicà la directora del museu.

Elvira González explicà que «allò que abans no era més que un passadís s'ha distribuït en tres sales diferenciades que recullen les col·leccions mallorquina, valenciana i catalana i de Teruel».

«Excepte la mostra de Teruel, en la qual hem fet una selecció de peces, no hem suprimit ni afegit peces, el que hem fet ha estat reordenar la mostra amb un criteri de procedència de tallers i una elecció més adequada que facilita, a més, una lectura més fàcil», assenyalà Elvira González. El museu homenatja, a més, la figura d'Antoni Mulet Gomila ja que la majoria de les peces de ceràmica mallorquina procedeixen del seu taller de Gènova.

El primer espai de la sala de ceràmica inclou precisament la col·lecció de Mulet amb més de 30 peces en verd magnesi del segle XVII pertenyents a l'obra coneguda com «Del pinzell d'Inca», «una de les més interessants que s'exposen en Mallorca», digué la directora del museu.

La segona sala està dedicada a la ceràmica valenciana i catalana. «La valenciana és molt bona i ara, per primera vegada, separam els tallers de Manises i Barcelona i mostram les rajoles per ordre cronològic», destacà la directora del museu. La darrera sala mostra la ceràmica de Teruel i peces d'importació d'Holanda, Itàlia i Anglaterra.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.