algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 18°
18°

Maties Salom mostra el món de la ràdio als participants de la UCE

El mallorquí dirigeix un taller interactiu des de Prada de Conflent

J.CASTELLS. Prada.
Amb l'objectiu d'apropar als profans el món de la ràdio i la vertadera creació d'un programa, el periodista mallorquí Maties Salom de Catalunya Ràdio i col·laborador de Diari de Balears inicià ahir en la jornada inaugural un taller adreçat al públic de la Universitat Catalana d'Estiu (UCE).

La programació que segueix el periodista, en una aula plena d'un públic heterogeni en edat i formació, es perllongarà, durant una hora diària, fins al dia 26 d'agost, darrera jornada de la UCE.

Salom explicà ahir que l'objectiu del taller que imparteix és aconseguir que els assistents, «tot i no tenir cap coneixement previ del funcionament de la ràdio o com es fa un programa, aconsegueixin preparar els temes i emetre-los a diari, mentre duri la UCE en el programa Catalunya Cultura». Així, les intervencions dels nouvinguts en la ràdio duraran de 5 a 10 minuts cada dia.

El periodista, que s'inicià en el món de la ràdio en l'extingida Ràdio Jove de Mallorca, passà el 1999 a Catalunya Ràdio. Maties Salom explicà que el seu interès és «ensenyar com s'estructura un programa de ràdio, quina és la feina prèvia, què és el que hauran de fer els participants en el taller». En aquest aspecte, Salom avançà que la gent jove «està molt avesada a consumir tot el que els mitjans de comunicació emeten. A la ràdio és distint en certa forma, ja que tan sols comptam amb la veu i la música per a trasmetre el que pretenem».

D'aquesta forma, la primera setmana «ens dedicarem a preparar una falca de vint segons, una peça radiofònica que serveix per anunciar i promocionar quelcom, en aquest cas com a presentació del que serà la nostra intervenció la següent setmana».

El mallorquí explicà que un programa de ràdio «és com una calaixera, la qual amb les distintes informacions i materials sonors s'ha d'anar omplint d'una forma ordenada i estructurada».

El primer que arribà a l'aula de Salom fou Lluis Losantos, nascut a Barcelona, però resident des de fa anys a Perpinyà. «Faig feina a Ràdio Arrels, i amb el taller podré aprendre una mica més com funcionen els professionals».

«El que m'agradaria és que veiessin la ràdio com un mitjà de comunicació que pots manipular i fer petites capsetes, en el qual hi ha una progressió des que obris el micròfon, parles i vas avançant, combinant la paraula i la música», apuntà Salom i afegí que el més important són les ganes de fer feina en aquest mitjà de comunicació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.