algo de nubes
  • Màx: 16.31°
  • Mín: 7.61°
16°

El Govern activarà demà el pla de prevenció per l'onada de calor

El servei de Meteorologia preveu un estiu més calorós del normal

El Govern activarà el pròxim dimecres el pla de prevenció dels efectes de l'onada de calor sobre la salut dels ciutadans, dirigida especialment als col·lectius més vulnerables com ancians, menors de quatre anys, o malalts crònics.

El pla, que va ser presentat ahir per les ministres de Sanitat i de Medi Ambient, Elena Salgado i Cristina Narbona, i per la secretària d'Estat de Serveis Socials, Amparo Valcarce, persegueix anticipar-se a les situacions de risc, millorar la coordinació entre els serveis meteorològics, els serveis de salut i les administracions.

Elena Salgado afirmà que la principal novetat d'aquest any és la introducció d'un nivell intermedi d'alerta (nivell 2 o taronja), per evitar «alertes injustificades» i respondre amb actuacions ajustades als riscs associats a les temperatures.

D'aquesta manera, el pròxim dimecres quedarà activat el nivell 0 (verd), d'absència de risc. El nivell 1 (groc), de baix risc, s'activa quan l'Institut Nacional de Meterología, a les prediccions dels cinc dies immediats, en preveu dos que superaran les temperatures llindar.

Quan les previsions apunten que en aquells cinc dies se superaran les temperatures llindar en tres o quatre, s'activa el nivell 2 (taronja), de risc mig; i quan es prevegin els cinc dies per sobre dels llindars mitjans, entraria en acció el nivell 3 (vermell), d'alt risc.

En el cas que s'activi el nivell vermell, la Comissió Interministerial establirà les mesures d'emergència que es considerin apropiades per disminuir els impactes sanitaris sobre la població. En aquest nivell, podrà ser sol·licitada també la participació dels serveis de Protecció Civil i de tots els mitjans dels quals disposen el Govern i les CA.

El pla estarà activat entre l'1 de juny i l'1 d'octubre. Per la seva banda, la ministra de Medi Ambient, Cristina Narbona, va assenyalar que, segons l'avanç de tendències elaborat per l'Institut Nacional de Meteorologia, s'aprecia una tendència poc acusada a la qual les temperatures aquest estiu siguin lleugerament superiors als valors normals, en especial en la meitat sud, amb un grau superior a l'habitual a l'interir d'Extremadura i Andalusia oriental.

Així mateix, Narbona va indicar que les previsions apunten a una molt lleugera tendència a precipitacions inferiors a les normals en la meitat oest, mentre que a la resta no es preveuen diferències significatives respecte dels valors mitjans.

L'Institut Nacional de Meteorologia proporcionarà diàriament al Ministeri de Sanitat la previsió meteorològica.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.