algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 7.61°
15°

La Caixa presenta les seves novetats d'art contemporani en un diàleg amb el públic

La fundació celebra amb aquesta exposició els vint anys de la seva col·lecció

74590
«Globulocèl·lula», de Neto, i al fons, els retrats d'Horn.

JOANA NICOLAU.Palma.
La Fundació la Caixa inaugura avui una nova proposta expositiva, en la qual es mostren algunes adquisicions dels darrers dos anys per al fons de la col·lecció. Sota el títoVint anys amb l'art contemporani, s'hi inclouen nou grans instal·lacions que conviden l'espectador a endinsar-se en un escenari que juga amb les seves expectatives i el fa qüestionar la seva experiència sobre la realitat.

Comissariada per Nimfa Bisbe, «totes les obres estan creades per provocar sensacions a través de l'establiment de jocs visuals, de percepcions, que deriven en una mena de diàleg entre elles i que articulen la mostra a través de petites històries», digué.

Són creacions a partir del vídeo, el film, la fotografia i els nous llenguatges... que s'exposen per primera vegada en el context de la col·lecció. El recorregut de la mostra s'ha traçat com un espai d'emocions que proposa una percepció poètica i simbòlica de la realitat, però també una reflexió crítica sobre la relació de l'home amb el món.

Així, l'espai de llum del californià James Turrell i la projecció d'imatges simètriques de Douglas Gordon qüestionen i pertorben la percepció dels qui les observen ja que introdueixen elements que desestabilitzen les referències. Els 36 retrats de pallassos de l'artista de Nova York Roni Horn i el retrat en moviment del colombià Muñoz exploren la mutabilitat de la realitat i recorden la impossibilitat d'assolir una identitat estable, mentre que el brasiler Ernesto Neto convoca els sentits i qüestiona l'herència d'una cultura basada en allò que és visual. La majoria d'aquestes peces recorden el món d'aparences en què està immersa la societat, com la instal·lació de Dominique González-Foerster, que juga amb la coexistència d'espais reals i virtuals i introdueix qui l'observa en un món de somni.

En conjunt se tracta d'una mostra molt nova que precisa de cert silenci perquè l'observador pugui captar l'essència de les peces que s'hi inclouen. Cal dir que tots els artistes representats a l'exposició són estrangers. El motiu, segons explicà la comissària és que «al llarg dels vint anys en què s'ha anat fent la col·lecció, les adquisicions s'han centrat essencialment en artistes espanyols, la qual cosa ha causat certes llacunes que amb les darreres incorporacions hem volgut subsanar amb motiu de l'efemèride». La mostra romandrà oberta al públic fins el dia deu de juliol.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.