algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
16°

Cort prepara per a les nits d'estiu a Bellver un tast de músiques i de teatre

Teresa Berganza, Gerard Quintana i les Serenates d'Estiu en seran protagonistes

70708
El cantant dels EUA, Elliot Murphy ja ha visitat l'Illa.


L'Ajuntament de Palma ha preparat per a les activitats d'estiu al castell de Bellver un seguit de concerts molt variats en els quals preval, per sobre de qualsevol altra consideració, la qualitat dels artistes que hi actuaran. És el cas de Teresa Berganza, Max Raabe & Palastorchester, Gerard Quintana o Elliot Murphy. També hi sobresurten les propostes de música clàssica, com ara els concerts de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears o de la Banda Municipal de Palma.

Els encarregats d'encetar aquest cicle de recitals seran Manuel García Morante i Maria Rosselló, que presentaran 25 cançons tradicionals mallorquines, el dia 18 de juny. A continuació, el 24 i el 25 del mateix mes la companyia Teatre Corsario escenificarà el clàssic Don Gil de las calzas verdes, de Tirso de Molina.

Continuant amb aquesta línia tradicional, la cantant Julia León serà la protagonista d'un homentage a Cervantes el 2 de juliol, en el marc del IV Centenari de la publicació de la seva genial obra, El Quixot, amb poesia i amb música dels segles XVI i XVII. Durant el mes de juliol, l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears posarà punt final a la seva temporada amb quatre concerts especials a Bellver.

El rock també hi serà present amb un concert en format acústic el 9 de juliol, protagonitzat per Elliot Murphy i per Sid Griffin. Així mateix, el dia 16 Gerard Quintana, exlíder de Sopa de Cabra presentarà el seu segon treball en solitari, titulat Les claus de Sa.

Quan s'arribi a l'equador de la progamació, el 23 de juliol, la Banda Municipal de Música de Palma interpretarà la Simfonia número 8, titulada Les muntanyes de Mallorca, del britànic Derek Bourgeois. El 30 de juliol, la música s'aliarà amb la literatura gràcies a Carmen Linares, que oferirà al públic mallorquí les cançons populars de Federico García Lorca.

El mes d'agost serà el marc de les Serenates d'Estiu en el seu 25è aniversari, amb l'actuació destacada de l'Orquestra de Cambra de la Unió Europea. Així mateix, el 6 d'agost serà a Bellver una de les figures més representatives de la música alemanya dels darrers anys: Max Raabe i la seva Palastorchester, amb un repertori dedicat a les composicions dels anys 20 i 30 i un homenatges a figures com Kurt Weill.

La música espiritual negra i el gospel també tindran la seva representació amb l'American Spiritual Ensemble, el 13 d'agost. Tancarà la temporada l'obra Exemplaridades Cervantinas de la companyia Teatro La Quimera el 26 i el 27 d'agost; i l'actuació de la gran cantant Teresa Berganza, acompanyant la seva veu tan sols amb un piano per omplir Bellver de melodies prodigioses.

Així, per a les nits estiuenques, Cort ha programat a Bellver tot un tast d'un ampli ventall de melodies i de ritmes, aprofitant també per afegir-se a la celebració de l'Any del Quixot.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.