nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

El film «Camino al andar» indaga sobre el futur de la humanitat

Sholeh Hejazi estrena la seva òpera primera a Palma

NURIA ABAD. Palma.
El testimoni humanista deixat pel poeta Manuchehr Hejazi Tafrishi, una de les grans veus vives de la poesia persa contemporània, ha estat recollit per la seva filla, la cineasta Sholeh Hejazi, en format cinematogràfic. El seu primer llargmetratge, Camino al andar, una reflexió poètica sobre la «imparable» globalització, s'entrena avui als Cinemes Ocimax de Palma, i també a Barcelona i a Madrid.

Camino al andar aborda, a través de les paraules de personalitats com el filòsof Rafel Argullol, el metge John Woodhall, l'escriptor Amin Maalouf, el músic Trilok Gurtu, el catedràtic Ramón Tamames, el professor Federico Mayor Oreja o el promotor de la idea dels microcrèdits Muhammad Yunus, entre d'altres, «enfocaments que es mouen de manera progressiva des del terreny més intimista -què feim en aquest món, quina importància tenen el desig i la utopia com a motors de les nostres vides-, fins a endinsar-se en els replecs mateixos de la globalització, el paper de la dona, l'equilibri entre ciència i consciència, la subsistència del planeta, i el repartiment dels seus béns», explicava ahir la realitzadora en relació amb el seu primer «assaig fílmic».

El fil conductor d'aquesta sèrie d'entrevistes és «un paral·lelisme entre la història d'una nina i la de la humanitat, metàfora del curs cap al futur». En aquest sentit, Hejazi recordà les paraules de Mayor Zaragoza en el documental, quan de manera fefaent afirma que «no tan sols existeixen altres camins, sinó que també en podem inventar de nous»». Segons l'autora, aquestes noves vies de progrés «han d'eradicar la pobresa en el món». En aquest context, el delegat especial de l'ONU per al Dret a l'Alimentació, Jean Ziegler, que també surt a la cinta, sentencia de manera taxativa: «En aquests moments, hi ha prou recursos per alimentar 12.000 milions de persones. Si només som 6.200 milions al planeta, darrere de cada infant que mor hi ha un assassí, un responsable».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.