algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Rere les passes de mossèn Costa i Llobera

El grup, amb la presidenta Munar al capdavant, rebé una recepció a l'ambaixada

94200
Uns 160 mallorquins arribaren a Roma per recórrer els indrets que influïren en la vida i obra de Costa i Llobera.

Una representació de 160 mallorquins visiten aquests dies Roma amb el propòsit de recórrer aquells indrets que influïren en la vida i obra del poeta pollencí Miquel Costa i Llobera (1854-1922). L'objectiu és també donar suport a la causa oberta per a la beatificació del canonge. En aquest sentit, avui serà un dia clau. Està previst que el papa, Joan Pau II, rebi a primera hora en audiència la presidenta de Mallorca, Maria Antònia Munar, i el cor del Teatre Principal oferirà l'horabaixa un concert a la basílica de Sant Pere del Vaticà.

Ahir, primera jornada, tingué com a tret més destacat la recepció oferida a tot el grup per l'ambaixador espanyol davant la Santa Seu, el mallorquí, Jorge Dezcallar. En el decurs de l'acte, celebrat al palazzo Espagna, construït el 1622, el cor del Principal amb Francesc Bonnín al capdavant interpretà un petit repertori en el qual, per descomptat, no faltà l'himne de Mallorca, La Balanguera. Prèviament a la recepció, l'ambaixador rebé en audiència la presidenta Munar.

Com a curiositat, s'ha de dir que el càrrec actual que ostenta Dezcallar, familiar de la consellera insular de Cultura, Dolça Mulet, i exresponsable del Centre Nacional d'Intel·ligència espanyol, és la representació diplomàtica més antiga del món, la d'Espanya davant la Santa Seu. La jornada permeté també visitar alguns indrets que han tingut el seu reflex en l'obra de Costa i Llobera. El poeta arribà a la històrica ciutat eterna quan tenia 31 anys i hi residí quasi un lustre.

Entre els espais visitats destaquen les catacumbes de Calixt, on l'estudiós pollencí i poeta Bernat Cifre llegí el poema En las catacumbas de Roma, escrit per Costa i Llobera el 1890, tot just quan tornà de Roma. Quasi la totalitat de les poesies inspirades en Roma o Itàlia foren escrites pel poeta en castellà. Entre d'altres espais, també varen visitar la basílica de Sant Joan de Letran. La representació mallorquina, amb la presidenta Munar al capdavant, està integrada també per la consellera Mulet, el director insular de Cultura, Guillem Ginard, i el gerent de la Fundació Teare Principal, Gabriel Coll, entre molts d'altres membres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.