algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 13°
22°

Concerts i visites culturals per honorar a Palma Santa Cecilia, la patrona de la música

L'Ajuntament organitza de demà a diumenge set dies en què es combina l'art amb la musicalitat

AMAYA MICHELENA.Palma.
Des del barroc fins al segle XX, la creació musical no ha fet més que créixer i ampliar-se, fins a incloure estils i gèneres cada vegada més rics i suggestius. I per això la Setmana de Santa Cecília que ha programat l'Ajuntament de Palma per honrar la patrona de la música inclou concerts en els quals s'ofereixen al públic partitures d'aquestes èpoques tan diferents com atractives.

Però la iniciativa de Cort no es limita al fet musical. Encara que prengui per pretext la santa romana que va sentir la seva devoció cristiana gràcies a la música, el programa acull a més la possibilitat de realitzar visites culturals a esglésies d'estil gòtic i barroc, per conèixer de prop el món que va permetre fa segles l'explosió de creativitat musical que va tenir lloc llavors.

Els recorreguts, que han estat ideats pels historiadors Aina Pascual, Jaume Llabrés i Gabriel Carrió, comencen demà dilluns al monestir de Santa Magdalena i continuen, diàriament i sempre a les set de l'horabaixa, per Nostra Senyora del Socors, el convent de la Puresa, el monestir de la Concepció, el monestir de la Puríssima, el de Santa Elisabet i Sant Vicent de Paül.

La idea és contemplar l'ambient que va propiciar en aquella època de descobriments i revolucions l'explosió artística que avui encara contemplam amb sorpresa i delit. Entre els segles XIII i XVIII Palma va veure canviar la seva fisonomia, la seva cultura i la seva història de forma radical. I per això durant les visites podran observar-se obres d'art, mobiliari, exvots i taules emblemàtiques de la pintura gòtica mallorquina.

A la part musical, la programació és també àmplia i diversa. De dilluns a diumenge els mateixos convents i monestirs acolliran concerts gratuïts, a les vuit i mitja de l'horabaixa, amb peces rubricades per compositors com Buxtehude, Salvador Brotons, Stravinsky, Mendelsohnn, Mozart, Schostakovich, Rossini, Beethoven, Schumann, entre altres.

Es tracta d'un recorregut ampli i generós pels estils musicals més diversos, que reflecteix l'evolució d'un art que ha corregut paral·lel al desenvolupament de la història. Diverses formacions, des de grups de cambra a música coral, interpretaran les peces protegits pel marc de les esglésies del centre antic, tot un luxe que aconseguirà transportar l'aficionat a l'època més florida de la nostra Ciutat.

Els melòmans podran, a més, en aquesta ocasió, gaudir del so d'alguns instruments poc comuns, com el fortepiano, i el clarinet barroc, així com l'orgue i l'arpa, molt adients amb l'època. Amb aquesta setmana de música i art sacre, l'Ajuntament fa la seva aportació perquè els ciutadans tinguin l'oportunitat de conèixer més a fons el ric patrimoni arquitectònic i històric de Ciutat, a més de gaudir de les vetlades musicals que han coordinat les Joventuts Musicals.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.