algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.63°
15°

Els Capsigranys tornen pujar a l'escenari de Manacor amb «Les dones sàvies» de Molière

La comèdia clàssica està dirigida per Frederic Roda

J.N.Palma.
Els Capsigranys tornen al teatre de Manacor passat demà, divendres, a les 21.00 hores amb el clàssic de Molière Les dones sàvies. La producció, que té tretze actors en el seu repartiment, és a grans trets «una sàtira sobre la pedanteria, una crítica de Molière a la societat de la seva època que cantava les excel·lencies de personalitats mediocres...», explicà Frederic Roda, el director del muntatge.

Un rectangle, diverses acumulacions de llibres a manera de cadires per als actors i un gran cromatisme a partir del vestuari d'època són els efectes visuals a través dels quals es dóna forma a l'obra. Per sobre d'ells, el contingut. Uns llibres que sols tenen la funció d'ornamentar les prestatgeries de grans salons i als quals els seus propietaris no els donen ús. Són elements que tan sols serveixen per dir que se tenen, però no com a instrument de formació. En definitiva, instruments d'una farsa per aparentar una saviesa que no és real.

El director considerà «un gran plaer» poder comptar amb tants d'actors per dur aquest clàssic a escena. S'ha de dir que entre tots els intèrprets tan sols figura Joan Carles Bestard com a actor professional. Tot i així, Roda no ho dubtà a l'hora de posar en relleu la professionalitat i nivell de l'elenc. S'ha de dir que en aquests anys d'absència dels escenaris, els Capsigranys s'han dedicat a formar actors a través de tallers de grups reduïts, dels quals han fet una selecció per aquest muntatge.

Així, el repartiment, l'integren, a més de Bestard, Joan S. Aguiló, Joan M. Albinyana, Jaume Alzamora, Joan Gelabert, Miquela Llull, Tomau Nadal, Francesca Pocoví, Marisa Reyes, Catalina Riera, Antoni Rosselló, Catalina Sureda i Jeroni Vera. Fou el propi Roda, qui compta amb Pep López com a ajudant de direcció, qui escollí el muntatge. El muntatge, que s'estrenà amb èxit a la Fira de Manacor, està previst que vagi a la Fira de Tàrrega.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.