algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
10°

El grup de pelegrins de Palma culmina el seu «Xacobeo» 2004

Encapçalat per la batlessa Cirer, arribà a la catedral de Santiago

JULIÀN AGUIRRE. Santiago.
Els joves caminants de Palma es felicitaren ahir amb grans exclamacions en haver assolit la meta després d'una llarga setmana de caminada. Al migdia, la ciutat de Santiago de Compostel·la s'obria de bat a bat per als joves mallorquins que hi feien la seva entrada. Durant tota aquesta setmana han recorregut part dels 800 quilòmetres de senderes des de Finisterre fins a la catedral de la capital gallega. En concret, han estat uns 110 quilòmetres del Camí de Santiago els que han recorregut.

Des de primera hora del matí, hora d'aixecar-se, la jornada ja es veia que seria especial. La il·lusió es traduïa en els seus rostres en trobar-se a tan sols cinc quilòmetres de la meta. Després del berenar varen iniciar el rumb per superar aquest recorregut i recollir La Compostel·la, diploma que els acredita l'esforç fet en aquest Xacobeo 2004.

Com a suport moral, obrint camí, hi havia la batlessa de Palma, Catalina Cirer, qui vestida de manera informal, amb esportives i gaiato a la mà, estava acompanyada també pel regidor d'Esports i Joventut, Rafel Duran. Catalina Cirer va cedir el protagonisme als joves i es va posar al final de la cua.

Els darrers varen ser els quilòmetres més ràpids, no pel ritme que duien els caminants, sinó perquè eren ja a la ciutat que els confirmava la seva gesta. S'ha de tenir present que la majoria d'aquests joves mai no havien recorregut 25 quilòmetres diaris. Durant aquests dies s'han trobat amb grups de Mallorca, entre els quals un d'Inca que va sortir des de Lleó.

Els ciutadans varen arribar passades les dotze del migdia d'ahir al casal de devora la catedral, on es lliura La Compostel·la. Després de mostrar el document, segellat a cada alberg i punt de pas del camí, i ja amb el diploma a la mà, acudiren a la missa del pelegrí. Davant la bellesa i enorme construcció de la majestuosa catedral, els joves no podien fer res més que comparar-la amb la Seu de Palma.

«Aquesta és més gran», deia Jorge Luis, de 15 anys, mentre que Claudia li replicava que la de Palma és més maca. Després de la cerimònia, sortiren a fer-se fotos o a contemplar la catedral des de l'Obradoiro. Posteriorment, visitaren la Porta Santa, que s'obre els anys sants perquè els pelegrins aconsegueixin, segons privilegis del segle XII, l'absolució plenària.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.