nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
14°

Centenars de músics de Mallorca reclamaren més drets i suport institucional davant Cort

Més de 400 persones varen participar en la trobada, que tingué un aire festiu

70778
La casserolada es combinà amb les consignes reivindicatives.

J.C. Palma.
Més de 400 persones segons l'organització i 300 segons la Policia Nacional assistiren a la manifestació convocada pels músics afectats pel tancament de la sala Assaig del polígon de Son Castelló. La convocatòria va transcórrer sense incidents i amb un ambient tan festiu com reivindicatiu.

A les 20.00 hores, i tal com s'havia acordat en la reunió d'urgència mantinguda diumenge davant els locals d'Assaig, començaren a arribar els manifestants a Cort. Alguns ho feren amb tapes d'olles, d'altres amb tambors, algú amb megàfon i molts amb ganes de fer sentir la seva veu per reclamar «un tractament digne per als músics que promouen la cultura», en paraules de Jaume Pons, un dels afectats pel tancament dels locals.

Com explicà Xocas, un dels socis de la sala, «durant aquest procés, que ha durat tot un any, els polítics han passat de donar-nos suport en temps d'eleccions a no donar-nos res. La pressió que hem rebut és fortíssima i al final no hem pogut callar».

L'espai musical, que alberga una escola de música moderna, dues sales per a concerts, 67 locals d'assaig, un estudi d'enregistrament i una botiga d'instruments, ja torna a estar obert. Tot i que la normalitat sembla que torna, els músics han decidit crear l'Associació de Joves pel Foment de la Música. Amb aquesta finalitat, ahir es repartiren fulls d'inscripció entre els músics assistents.

«No sé quantes vegades ens han promès locals d'assaig. Pareix mentida que ara que hi ha quelcom que funciona una mica, hi posin entrebancs», comentava Rafa Rigo, baixista de Sunflowers i tècnic de so. Per Joantoni Seguí, bateria de Satellites, «la situació dels locals és trista, patètica i lamentable. Però el més greu és la seva fragilitat. No entenc per què altres sectors s'hi han de ficar». Davant la concentració convocada, el músic opinà que «és lògic que es reclami una vegada més el que ens fa falta com a col·lectiu». Per Manel Trias, «el que feim és cultura pertot menys aquí».

Toñejo és l'encarregat de l'estudi de so d'Assaig. Com a membre de la nova associació, l'objectiu de la concentració era molt clar: «Volem que els de l'Ajuntament ens vegin, que sàpiguen quants som, que no creguin que som quatre arreplegats. Mai no hem tingut res i ara, si no protestam, ens llevaran la poca cosa que hem assolit». Del to festiu de la concentració, el músic comentà que «no hem vengut a crear aldarulls».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.