nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

Sense notícies del planeta Mart

L'ESA provarà altres 13 intents més per contactar amb el «Beagle 2»

Els científics de l'Agència Espacial Europea (ESA) es mantenien ahir encara optimistes sobre l'èxit de la missió del robot Beagle 2, que havia d'haver arribat a Mart el dia de Nadal, però fins al tancament d'aquesta edició encara no s'havia pogut captar cap senyal.

Aquesta càpsula havia d'enviar a través de la sonda Mars Odyssey una melodia del grup britànic Blur hores després de tocar la superfície del planeta. Tanmateix, aquest primer intent de contacte va fracassar, com també el segon del vespre de divendres. Malgrat tot, els experts al Regne Unit, on es va crear el petit robot, mantenen els dits creuats i confien a poder captar algun rastre de Beagle 2 en nous intents. El professor Colin Pillinger, un dels màxims científics que han preparat la missió, manifestà que continuaran fent proves i esperant.

«No estam preocupats per no poder estar en contacte», digué, i afegí que tractar de captar el senyal del robot és com «enviar a algú una carta d'amor. Un sap que l'ha rebut, però està en espera de la seva resposta». Pillinger no va descartar que hi hagi algun problema amb el rellotge, fet pel qual els experts haurien tractat de captar el senyal en el moment equivocat. La Beagle 2, dissenyada per prendre mostres de l'atmosfera i el terra marcians, està programada per fer catorze intents de contactar amb la Mars Odyssey. Després, la càpsula ha d'enviar de manera regular el senyaSOS durant el dia.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.