algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 11°
13°

Una instal·lació de Rebecca Horn inaugurarà l'aljub d'Es Baluard

Es tracta de l'obra «Luz aprisionada en el vientre de la ballena»

Luz aprisionada en el vientre de la ballena és el títol de la instal·lació que l'artista alemanya Rebecca Horn muntarà a l'aljub del Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma,Es Baluard, amb motiu de la seva inauguració el pròxim 30 de gener.

La mateixa Horn explicà aquest estiu, amb motiu d'una exposició a Pollença, alguns dels detalls d'aquesta creació: «La vaig exposar una vegada al Palais de Tòquio i va ser fantàstic per la disponibilitat de l'espai. Allà vaig realitzar un homenatge a l'obra poètica d'un amic meu. Ara, aquesta mateixa obra serà duita al Museu des Baluard. Canviarà d'ubicació, ja que s'instal·larà a l'aljub. Serà la mateixa instal·lació, però adaptada a un altre entorn. També en canviarà el contingut poètic, que serà de la meva pròpia creació».

Així mateix, l'artista explicà que «és un oferiment que em fa molta d'il·lusió: de fet, l'aljub és com el ventre mateix de la balena». L'aljub és un dels espais estrella del museu. Té una superfície total de 400 metres quadrats i era l'antic depòsit d'aigua que es va descobrir en el decurs de les obres. L'exposició inaugural, titulada Es Baluard, any 0, reuneix treballs de Picasso, Magritte, Picabia, Miró, Nicolás de Stael i Barceló, entre altres artistes.

D'aquesta manera, bona part de les obres d'aquesta mostra inaugural ja s'ha traslladat al museu per efectuar-ne les revisions i les certificacions tant a càrrec dels notaris com dels especialistes i els curadors de les instal·lacions des Baluard. El gruix de les peces de la col·lecció permanent prové de la Col·lecció d'Art Serra.

El Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma,Es Baluard, s'inaugurarà el 30 de gener amb la presidència dels reis Joan Carles i Sofia. L'edifici és construït de nova planta a l'interior d'una murada medieval i renaixentista. Disposa d'una superfície total de 5.000 metres quadrats i devers 2.500 metres quadrats d'espais expositius i ha estat dissenyat per un equip d'arquitectes format per Luis i Jaime García-Ruiz, Vicente Tomás i Àngel Sánchez-Cantalejo.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.