algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
15°

Pares i fills comparteixen des del «TBO» fins als còmics japonesos

Pollença acollí ahir la 6a edició de la Fireta de Llibres i Tebeos vells


El claustre de Sant Domingo de Pollença va ser durant el dematí d'ahir un gran lloc de trobada i intercanvi per a tots els amants dels còmics i llibres en general. L'aspecte més significatiu de la 6a edició de la Fireta de Llibres i Tebeos vells fou poder contemplar, a través de tots els expositors instal·lats, una extensa recopilació de l'evolució del còmic fins als nostres dies.

Així, als expositors de venda i intercanvi, entre els quals hi havia quatre llibreries especialitzades i particulars, es podien trobar els primers TBO, que varen donar nom a Espanya als còmics, els quadernets de les Hazañas Bélicas o els de Roberto Alcázar y Pedrín i Capitán Trueno, que els pares visitants mostraven orgullosos als seus fills. Però a més d'això també s'hi podien veure els còmics amb influència saxona que arribaren a partir dels anys 70, com per exemple els de Flash Gordon o Conan, fins a arribar als còmics japonesos o manga, que es feren habituals en els anys 90.

Entre els visitants de la Fireta hi havia autèntics especialistes en la matèria, que cercaven entre les piles de llibres i còmics edicions especials o algun número perdut de les seves col·leccions. Tot això, conversant amb els expositors, de manera que es creaven tertúlies espontànies.

Cal destacar que aquesta Fireta, organitzada enguany per l'Associació d'Amics i Víctimes del Còmic, el departament de Cultura del Consell i l'Ajuntament de Pollença, va tenir un important component solidari. L'entrada al recinte era gratuïta, però hi havia una entrada amb forma de punt de llibre per la qual es pagava de manera voluntària un euro que anava destinat a la Fundació Gaspar Hauser, que ajuda els infants autistes. A més, s'organitzaren altres actes com un contacontes i un cafè solidari a benefici d'altres entitats benèfiques.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.