nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
19°

Carlos Pérez Siquier, guanyador del premi Nacional de Fotografia

El fotògraf d'Almeria Carlos Pérez Siquier va ser guardonat ahir amb el premi Nacional de Fotografia, que concedeix el Ministeri d'Educació, Cultura i Esport i que té una dotació de 15.025 euros.

Pérez Siquier, de 72 anys, ha estat distingit «en reconeixement de la seva trajectòria professional i del seu constant afany de renovació a la recerca de nous llenguatges fotogràfics, com també per la influència que ha exercit en la fotografia espanyola contemporània», segons assenyalà el jurat.

«És una trajectòria de molt de temps, i no estic content tan sols pel reconeixement de la meva persona, sinó de la ciutat d'Almeria, que va aglutinar els moviments d'avantguarda fotogràfica en els anys 50 i hi va tenir un protagonisme extraordinari que encara es manté», afirmà Pérez Siquier. Aquest va rebre la grata notícia a la seva casa d'Almeria amb una telefonada del director de Belles Arts, Joaquín Puig de la Bellacasa, president del jurat.

«Al grup AFAL -Agrupació Fotogràfica d'Almeria-, de la qual ell va ser membre fundador, hi pertanyeren els fotògrafs més importants d'aquella època d'avantguarda, no tan sols d'àmbit local, sinó estatal», afegí.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.