cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

Es compleixen tres anys del «Patrimoni de la Humanitat» per Atapuerca

José María Bermúdez de Castro, codirector de l'equip científic d'Atapuerca, va assegurar ahir que el balanç de la declaració fa tres anys dels jaciments com a Patrimoni de la Humanitat és «formidable» perquè ha aconseguit la seva protecció i la seva projecció internacional.

Aquesta declaració, de la que avui diumenge es compleix el seu tercer aniversari, ha aconseguit «garantir la protecció» de la Serra d'Atapuerca i «conscienciar» la societat de la importància que té aquest lloc.

Bermúdez de Castro va indicar que el reconeixement dels jaciments com a Patrimoni de la Humanitat ha suposat «que tothom tengui un gran respecte per la Serra d'Atapuerca», i va qualificar de «puntual» esdeveniments com el succeït el passat estiu quan van aparèixer als jaciments pintades al·lusives a la gestió que d'ells en realitza la Junta de Castella i Lleó.

En la seva opinió, els qui van realitzar les pintadas «estaran penedits perquè no té cap sentit fer mal a un lloc tan emblemàtic com la Serra d'Atapuerca», on els científics han trobat fòssils de l'Homo Antecessor, amb prop d'un milió d'anys d'antiguitat i de l'Homo Heidilbergensis, un preneandertal de fa 400.000 anys.

José María Bermúdez va subratllar que ha de ser la pròpia societat qui amb la seva actitud defensi i protegeixi aquest lloc, «perquè no es tracta de posar barreres per impedir el pas».

En aquest sentit, va indicar que a ningú se li ocorre escalar per la façana de la catedral de Burgos, que és també Patrimoni de la Humanitat, «perquè tot el món sap que aquesta meravella ha de ser respectada».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.