algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Una exposició mostra la vida dins les presons durant el franquisme

Una exposició que ahir s'inaugurà en el Museu d'Història de Catalunya mostra per primera vegada la realitat del règim carcerari durant el franquisme, que tenia com objectiu la repressió dels opositors a la dictadura i ser instrument de control social.

Sota el títol de Las prisiones de Franco, l'exposició, oberta al públic fins al 12 d'abril, pretén «mostrar una de les realitats més dramàtiques de la dictadura, que entre 1939 i 1977 va ser una peça clau de la repressió de la ciutadania i aplicà de manera sistemàtica el càstic i la tortura contra la discrepància política», explicà ahir el director del museu, l'historiador Jaume Sobrequés.

Per Sobrequés, «aquesta exposició, que significativament s'ha fet primer a Barcelona que en cap altre lloc de l'Estat, neix del convenciment que és necessari recuperar i reivindicar la memòria dels milenars de persones que patiren i varen morir a les presons franquistes».

L'historiador, malgrat tot, va subratllar que «la realitat de les presons de Franco va ser patida per tots els ciutadans espanyols i els afusellaments no foren un fenomen exclussivament català sinó de tot el territori».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.