muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 16°
21°

Fires i Congressos projecta una biennal d'art de «màxima qualitat» per a Balears

Els representants de la institució firal han mantingut diverses reunions amb els galeristes

95000
Imatge d'Arco 2003, una de les fires amb què no es vol competir.

MARIANA DÍAZ. Palma.
Balears compta amb un nou projecte per al sector de les arts plàstiques. Joan Bibiloni, director general de Fires i Congressos, va confirmar ahir que s'ha començat a treballar en el que seria una «biennal o una fira d'art de superqualitat». Joan Bibiloni ha mantingut reunions amb representants de l'Associació de aleristes, entitat que també té la seva pròpia visió de com hauria de desenvolupar-se el projecte. Tant des de Fires com des de l'associació es coincideix en un punt: «La fira ha de ser al més alt nivell» i per aconseguir-ho hauria de comptar amb la presència de «les millors galeries del món i un grup de col·leccionistes internacionals». Es tractaria d'una fira o biennal dedicada als professionals de l'art, encara que Bibiloni va apuntar que «el públic també ha de tenir-hi un espai».

Un altre requisit fonamental passaria per la «contractació d'un comissari de renom», que faria els contactes internacionals, cursaria les invitacions als professionals i li donaria forma. «Com a institució pública som els que hem de donar resposta a la professionalitat de les fires», explicava ahir Bibiloni. «I el sector de l'art a Balears és tan important com perquè disposi d'una fira de qualitat alta superior per a les galeries i els artistes; és un sector en el qual tenim bons professionals i, a més, hem d'aprofitar els nostres escenaris al màxim nivell».

Fonts de l'Associació de Galeristes apuntaven que el seu suport estaria condicionat a la «garantia que es farà bé». I això, entre altres aspectes, necessita un fort suport econòmic. Els galeristes van presentar a Fires un pressupost d'uns tres milions d'euros, doblers que s'haurien de recaptar de les arques públiques i privades.

Joan Oliver Maneu, president dels galeristes balears, va afegir que «en aquests esdeveniments sempre hi ha un país convidat i el primer podria ser Alemanya, ja que és el turisme que volem reconquerir». La fira o biennal, comenta un altre galerista, significaria «la promoció de Mallorca i del turisme cultural de què tant es parla». Per atreure els col·leccionistes d'alt poder adquisitiu i els galeristes més importants haurà «d'oferir alguna cosa nova».

El projecte necessita un lloc adequat on dur-se a terme i l'actual recinte de Fires no sembla idoni. Tots pensen en el futur palau de congressos i Bibiloni somia que «seria formidable que pogués inaugurar-se amb aquest esdeveniment».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.